babka-ciocolata

Babka cu ciocolată

Rețeta această e atât de delicioasă și pufoasă că efectiv nu îți dai seama că e vegană. Cred că dacă o faci cadou cuiva și nu zici că e, pariu că nici nu își pune problema.

Eu de data aceasta l-am făcut cu o cremă de ciocolată vegană, însă poftesc tare mult la unul cu cremă de fistic și cum fac rost, garantat refac rețeta.

Dar ce vreau să spun e că aceasta este o rețetă versatilă de aluat care poate fi făcută pentru orice e nevoie să iasă mega pufos 😍

Haideți să vedem ce ușor se face.

Ingrediente

  • 240ml lapte vegetal călduț

  • 1 plic drojdie uscată

  • 1 lingură zahăr + 100g zahăr

  • o păstaie vanilie

  • Opțional: coaja de la o portocală și lămâine

  • 500g făină

  • 1/2 linguriță sare

  • 1/4 linguriță turmeric

  • 100g unt vegan moale (la temperatura camerei)

  • pentru umplutură: cremă de ciocolată vegană

Mod de preparare

  • Începem prin a prepara maiaua. Tăiem păstaia de vanilie și spunem sâmburii și păstaia în lapte alături de coaja de portocală și lămâie și punem laptele la încălzit. Nu foarte tare, cât să suportăm căldura dacă punem degetul în lapte. După ce s-a încălzit, scoatem păstaia, adăugăm zahărul și plicul de drojdie și lăsăm să se activeze drojdia (adică să se umfle).
  • Punem într-un castron toate celelalte ingrediente pentru aluat, mai puțin untul și amestecăm să se încorporeze bine. Adăugăm maiaua și începem să frământăm pentru 10 minute. Adăugăm untul topic și frământăm pentru încă 10 minute să îl încorporăm bine. După ce am terminat de frământat, lăsăm să crească pentru 1-2 ore.
  • După ce a crescut aluatul, îl întindem într-o foaie groasă de jumătate de centimetru și întindem crema. După ce am întins crema, tăiem în jumătate ruloul și împletim în două.
    Punem într-o tavă de cozonac să crească pentru încă 30 de minute.
  • După ce a crescut, ungem cu lapte vegetal, presărăm puțin zahăr și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 50-60 minute.

1 Comment

Comments are closed.