A venit toamna, așa că nu puteam să nu mă apuc de rețete cu dovleac, nu-i așa?
Puțin cam târziu mă alătur trendului, însă sigur nu prea târziu pentru că această supă este ABSOLUT DEMENȚIALĂĂĂ!!
A primit review super bun la mine în familie și neapărat trebuie să o încercați și voi.
Ce aveți nevoie:
🎃 un dovleac de copt, potrivit ca mărime – eu am pus cam 1250g de dovleac
🎃 o conserve de lapte de cocos
🎃 o capatana de usturoi
🎃 o ceapă
🎃 2 linguri de ulei de măsline
🎃 sare după gust
🎃 40g fulgi de drojdie nutrițională
🎃 condimente: o linguriță turmeric, o linguriță piper negru măcinat
Cum procedăm?
1. Tăiem dovleacul în cuburi, alături de ceapa pe care o tăiem în patru și pe ungem bine cu uleiul de măsline și o linguriță de sare.
2. Tăiem capul cățelului de usturoi si punem un strop de ulei de măsline, așa cum e în video.
3. Punem la cuptorul preîncălzit la 180g pentru 30-40 de minute sau până se înmoaie bine legumele.
4. După ce legumele s-au înmuiat, le scoatem și le punem în blender. Peste legume punem usturoiul copt, condimentele, drojdia și laptele de cocos.
5. Blendăm bine până când este totul foarte fin.
6. Apoi am transferat într-o oală și am mai pus apă. Câtă apă puneți depinde doar de consistența pe care v-o doriți. Mie îmi place să fie puțin mai lichidă, nu textură de piure.
7. Mai fierbem 10 minute și apoi e gata de servit. Eu am servit-o cu puțin lapte de cocos și am presărat pătrunjel deasupra.
Poftă bună!