Am primit provocarea Inedit să împart cu voi o rețetă dulce cu lapte de soia și am zis că ce poate fi mai potrivit decât celebra felie de lapte, dar în varianta vegană? Dacă voi aveți în minte și alte combinații clasice cu lapte, vă provoc să îmi lăsați în comentarii și promit că încep o serie super cute. Este o rețetă super delicioasă, însă și foarte rapidă. Fix ce aveți nevoie să duceți postul mai ușor sau să îndulciți mesele în fiecare zi. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, iar pașii sunt super simpli.
Așa cum ați văzut deja în feed-ul meu, eu sunt o mare fană a produselor @inedit_ro pe care le folosesc foarte des și le recomand tuturor prietenilor mei. Pe lângă produse, ce-mi place cel mai mult este că au o filozofie asemănătoare cu a mea și explică foarte des ce înseamnă să fii flexitarian și cum să faci alegeri mai sănătoase pentru tine și pentru familia ta.
În plus, pentru că tot suntem în plin post, au și un concurs foarte fain pentru voi. Până pe 5 mai 2024, dacă achiziționați produse @inedit_ro de minim 20 de lei și înscrieți bonul prin SMS la 1812 sau pe pagina de campanie, puteți câștiga un voucher săptămânal în valoare de 100 de euro sau premiul cel mare, un voucher de 1.000 de euro: https://bit.ly/4azllb6
Ingrediente pentru blat
550g făină
un praf de cop
125g cacao
400g zahăr brun sau de cocos
600ml lapte de soia inedit
2 lingurițe esență de vanilie
265ml ulei vegetal
1.5 lingurițe oțet
Mod de preparare blat
- Încălzim cuptorul la 180g și pregătim tava de cuptor, întinzând o foaie de copt.
- Într-un bol mare punem făina, zaharul, praful de copt si zahărul si amestecăm să se combine.
- Punem apoi laptele de soia Inedit, vanilia, uleiul si otetul.
- Amestecăm totul cu o spatulă să se combine ingredientele, aveți grijă să nu amestecați prea mult doar până se combină bine.
- Întindem apoi blatul egal pe tava de copt și dăm la cuptor pentru aprox 30 de minute sau până când băgați o scobitoare și iese curată. Scoatem apoi și lăsăm să se răcească complet, timp în care ne ocupăm de cremă.
Ingrediente pentru cremă
300ml frișcă vegană s
un plic zahăr vanilat
2 lingurițe esență de vanilie
50g iaurt vegan (de soia preferabil să fie mai acrișor)
Mod de preparare
- Bateți bine frișca vegană, iar apoi adăugați zahărul vanilat, esența și iaurtul vegani și omogenizați.
- Tăiem blatul in două părți egale, așezăm prima felie, apoi crema și apoi a doua felie de blat.
- Eu l-am impachetat bine în folie alimentară și l-am dat la frigider pentru min 2h sau cel mai bine peste noapte. Apoi puteți să îl scoateți, tăiați și savurați.