Este așa ușor să faci anumite mâncăruri tradiționale în versiunea de post, dar să păstrezi același gust. De data aceasta e nevoie doar să schimbi un ingredient: maioneza ❤️
Ingrediente
400g vinete congelată (dacă e iarnă) sau două vinete medii dacă le găsești în sezon
o ceapă rosie media
2-3 linguri maioneză vegană după această rețetă
sare și piper
Mod de preparare
- În variantă în care folosești vinete proaspete, cel mai ușor este să le faci în cuptor. Înțeapă vinetele cu o furculiță de vreo 5-6 ori pe fiecare și pune-le pe grătarul de la cuptor. Nu uita să lași o tavă sub ele (preferabil cu o foaie de copt). În acest mod tot sucul de la vinete va ateriza pe foaie, iar tu vei avea mai puțin de curățat. Le coci la 200g pentru 30-45 minute sau până când sunt moi. Ar trebui să le întorci la jumătatea timpului.
După coacere le lași să se răcească, le decojești și le toci mărunt.
Dacă folosești versiunea congelată, ai grijă să le lași puțin la scurs după congelare să nu rămână apoase. - Tăiem ceapa cât de mărunt putem și o adăugăm pe vinetele răcite într-un castron. Adăugăm cele 2-3 linguri de maioneză (mie nu imi place multă maioneză, așa că e bine să pui după gustul tău). Asezonezi cu sare și piper.
- Înainte să o consumi, e bine să o lasi 2-3 ore la frigider să se îmbine gusturile, așa devine mai gustoasă. Dacă nu ai răbdare însă, e super bună și consumată imediat.
Mie-mi place să o mănânc cu pâine de casă la toaster, să fie crocantă ❤️