Felul meu preferat de mancare cu carne a fost pulled pork. Când am renunțat la carne, am avut un mic regret în suflet, recunosc.
Regretul s-a terminat însă pentru că am dat peste această super rețetă pe care sper să o încercați și să vă bucure cel puțin la fel de mult ca pe mine <3
Ingrediente pentru pulled pleurotus
500g pleurotus
3 cătei de usturoi
o ceapă medie
130g sos barbecue
2 linguri de ulei de măsline
Ingrediente pentru coleslaw
un morcov
o jumătate de varză chinezească (merge și cu varză albă)
3 linguri de maioneză vegană
sare, piper, usturoi granule după gust.
Mod de preparare pulled pleurotus
- Punem o tigaie pe foc cu cele două linguri de ulei, adăugăm ceapa și usturoiul și le călim puțin până devin translucide. După acest pas adăugăm ciupercile pleurotus tăiate fâșii. Adăugăm un strop de sare și le călim puțin.
- Adăugăm apoi sosul barbecue și le mai lăsăm la gătit 5-10 minute. Mie îmi place să le las să se prindă puțin de tigaie, să le intensific puțin gustul de afumat.
Mod de preparare coleslaw
- Tăiem varza și dăm morcovul pe răzătoare.
- Adăugăm maioneză vegană.
- Amestecăm bine, adăugăm sare, piper și usturoiu granulat după gust.
lăsăm la frigider o oră inainte de servire pentru a intensifica aromele.
Mie cel mai mult îmi place combinația aceasta cu chifle proaspete, de preferabil făcute în casă, castraveți murați și ceapă roșie murată.