Recunosc, nu sunt fan murături. Pentru mine murătura este un condiment/topping în burgeti, sandwich-uri/wrap-uri, clar nu o garnitură. Așa sunt de când mă știu. Această ceapă murată însă este una dintre preferatele mele pentru că e combinația perfectă între dulce, acru și puțin picant.
Ingrediente
o cană de oțet de mere
2 lingurițe sare
2 lingurițe sirop de agave
1 linguriță piper boabe zdrobit
2 căței de usturoi
3-4 cepe roșii tăiate rondele
Mod de preparare
- Punem toate ingredientele (mai puțin ceapa) într-un borcan de 500ml și amestecăm bine să se dizolve totul.
- Adăugăm ceapa și apăsăm bine să intre cât mai multă/
- Pune-o la frigider și o poți consuma începând cu a doua zi. poți folosi oțetul rămas pentru dressinguri.
[…] Mie cel mai mult îmi place combinația aceasta cu chifle proaspete, de preferabil făcute în casă, castraveți murați și ceapă roșie murată. […]
[…] murături mai complicate nu am avut ocazia. Singura rețetă de murături pe care o fac e cea de ceapă murată. E chiar una dintre primele rețete de pe […]