Fursecuri de turtă dulce

De când mă știu îmi place dulcele, iar mai mult de atât, îmi place să fac dulcele. De când am luat decizia să trec la veganism însă, mi-a fost pățin frică să mă apuc de dulce. De ce? Tot ce știam despre dulce se învârtea în jurul oului, iar întrebarea care mă bântuia era: dacă nu folosesc ou, oare cum poate să iasă?

ei bine, iese bun rău, la fel ca în rețeta de mai jos 🥳

Ingrediente

  • 120g unt vegan sau margarină

  • 200g zahăr brun

  • 320g făină

  • 6 linguri lapte vegetal

  • un plic zahăr vanilat

  • un plic praf de copt

  • un praf de sare

  • un plic de condimente turtă dulce

Mod de preparare

  • Punem într-un bol margarina, zahărul brun și două linguri de lapte. Le frecăm cu telul până când se omogenizează bine.
  • Adaugăm apoi ingredientele uscate și restul de lapte și amestecăm bine până când se transformă într-un aluat uniform. Învelim aluatul în folie de plastic și îl lăsăm la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
  • Scoate aluatul de la frigider și îl intindem folosindu-ne de făină să nu se lipeasca de blat și de sucitor. După ce l-am întins, folosim forme de tăiat pentru a face fursecurile. Resturile le formăm din nou într-o bilă și repetăm procesul.
  • Punem fursecurile tăiate într-o tavă cu foaie de copt și le punem la cuptorul preîncăzit la 180 grade pentru 10-12 minute.
  • După coacere, le lăsăm să se răcească și le ornăm după preferințe. Eu am folosit o glazură de zahăr.