De când mă știu îmi place dulcele, iar mai mult de atât, îmi place să fac dulcele. De când am luat decizia să trec la veganism însă, mi-a fost pățin frică să mă apuc de dulce. De ce? Tot ce știam despre dulce se învârtea în jurul oului, iar întrebarea care mă bântuia era: dacă nu folosesc ou, oare cum poate să iasă?
ei bine, iese bun rău, la fel ca în rețeta de mai jos 🥳
Ingrediente
120g unt vegan sau margarină
200g zahăr brun
320g făină
6 linguri lapte vegetal
un plic zahăr vanilat
un plic praf de copt
un praf de sare
un plic de condimente turtă dulce
Mod de preparare
- Punem într-un bol margarina, zahărul brun și două linguri de lapte. Le frecăm cu telul până când se omogenizează bine.
- Adaugăm apoi ingredientele uscate și restul de lapte și amestecăm bine până când se transformă într-un aluat uniform. Învelim aluatul în folie de plastic și îl lăsăm la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
- Scoate aluatul de la frigider și îl intindem folosindu-ne de făină să nu se lipeasca de blat și de sucitor. După ce l-am întins, folosim forme de tăiat pentru a face fursecurile. Resturile le formăm din nou într-o bilă și repetăm procesul.
- Punem fursecurile tăiate într-o tavă cu foaie de copt și le punem la cuptorul preîncăzit la 180 grade pentru 10-12 minute.
- După coacere, le lăsăm să se răcească și le ornăm după preferințe. Eu am folosit o glazură de zahăr.