ou-prajit-vegan

Ou prăjit vegan

Cu această rețetă, mă declar satisfăcută, mi-am rezolvat și ultima poftă rămasă :))

Recunosc, tânjam de mult mult la avocado toast cu un ou prăjit deasupra și nu știu de ce, dar părea ceva ce nu s-ar putea rezolva ușor.

Mi-am documentat însă și am găsit cea mai simplă rețetă de ou prăjit care a iesit absolut demențial. Vă spun sincer că gustam și nu înțelegeam cum am putut genera gustul de ou cu ingrediente care nu au nicio legătură.

Dacă și voi sunteți sceptici ca mine, clar trebuie să încercați rețeta această, căci o să vă șocheze efectiv ❤️

Mențiune importantă: Ca această rețetă să iasă bine, există anumite ingrediente care nu au substituent, cele care au, îl au specificat mai jos.

Ingrediente pentru gălbenuș

  • 80g piure de dovleac (sau cartofi dulce/morcovi)

  • 1 lingură ulei + extra pentru prăjire

  • 20ml lapte vegetal

  • 2 linguri drojdie inactivă

  • 1 linguriță sare neagră

  • 1 linguriță amidon de tapioca (sau amidon de porumb)

  • Foarte puțin turmeric pentru culoare

Ingrediente pentru Albuș

  • 60ml lapte vegetal

  • 60g iaurt vegetal

  • 40g făină de orez (nu poate fi inlocuită)

Mod de preparare

  • Într-o crăticioară, amestecați bine toate ingredientele pentru gălbenuș. Puneți apoi cratița pe foc, iar după ce începe să bolborosească gătiți pentru 1-2 minute până când se întărește puțin, amestecând continuu. După acest pas puneți deoparte.
  • Într-un bol, amestecați toate ingredientele pentru albuș.
  • Luăm o tigaie antiaderentă, punem puțin ulei și o încingem. Atunci când s-a încins, adăugăm 2 lingurițe de albuș și gătim pentru 20 secunde. Apoi adăugăm o linguriță de gălbenuș și acoperim tigaia cu un capac și gătim pentru un minut, până când albușul nu mai este lichid și este ușor crocant pe margini.
  • Cu grijă luăm oul după ce s-a gătit din tigaie și începem tura următoare până când terminăm compoziția.
    Din compoziția aceasta ar trebui să iasă în jur de 8-10 ouă.

Se poate servi după pofta inimii ❤️ în Avocado toast, sendvis, burget sau chiar cu mămăligă și tofu așa cum am făcut eu.

1 Comment

Comments are closed.