orez-cu-lapte-vegan

Orez cu lapte vegan

Orezul cu lapte cu scorțisoară sau cu dulceață desertul ce mă teleportează direct în copilărie.

Se prepară foarte ușor, trebuie doar să alegem atent ingredientele pentru a genera acea consistență cremoasă.

Ingrediente

  • 200g orez cu bob rotund

  • 250 ml apă

  • 750 ml lapte de ovăz

  • 80g zahăr (eu l-am îndulcit cu 2-3 picături de FlavDrops de la MyProtein)

  • 1 praf sare

  • 1 lingură extract vanilie

optiuni pentru servire

  • dulceața preferată

  • fructe decongelate (versiunea mai light)

  • scorțișoară sau cacao

  • fructe proaspete

Mod de preparare

  • Orezul se clătește bine într-un jet de apă rece și se scurge bine.
  • Într-o cratiță care nu prinde se pun la foc orezul, apa și sarea. Se fierb pe foc mediu până când orezul absoarbe complet lichidul.
  • Se toarnă apoi laptele și se readuce la fierbere orezul. Recomand ca atunci când punem laptele să fie deja fierbinte pentru a nu șoca termic orezul deja fierbinte. În acest mod, o să fie și mai rapid procesul, căci nu e nevoie să așteptați să se încălzească din nou.
  • Se amestecă continuu pentru că nu vrem să se prindă orezul.
    După ce se umflă bine se adaugă îndulcitorul și vanilia.
    Așa cum spuneam în ingrediente eu am folosit flavdrops de la Myprotein. Voi puteți îndulci însă cu ce aveți la îndemână și vă place mai mult. Dacă schimbați îndulcitorul, recomand să ajustați cantitatea după gust.
  • Se continuă fierberea până când orezul este moale. Se oprește apoi focul și se acoperă cratița și se lasă orezul la odihnit pentru încă 15 minute înainte de servire.
  • După aceste 15 minute se porționează și se servește după pofta inimii.