Să faci hummus este una dintre cele mai simple, dar gustoase lucruri pe care le poți face în bucătărie. Folosind toppingurile potrivite, vei uimi și cei mai pretențioși invitați.
Dacă adaugi și câteva lipii libaneze sau din cele simple integrale, e clar că ai începutul unui festin libanez chiar la tine acasă.
Ingrediente
1 cutie năut sau 250g năur fiert de tine
zeama de la o lămâie mare
60ml tahini (pastă de susan)
un cățel de usturoi mărunțit
sare după gust
2 linguri ulei măsline (+ extra pentru servit)
2-3 linguri de apă din conserva de năut
opționat pentru servit: semințe de pin sau paprika
Mod de preparare
- Într-un robot de bucătărie combinăm tahini cu zeama de la o lămâine și procesăm pentru 1 minut. Oprim pentru a curăța peretele robotului și apoi procesăm pentru încă 30 de secunde. Acest pas ajută să facă hummus-ul extra fin.
- Adăugăm uleiul, ursturoiul si sarea în robor și procesăm pentru alte 30 de secunde.
- Clătim năutul sub un jet de apă puternic. Adițional, puteți să eliminați și coaja de pe năut. Este un pas opțional, nu obligatoriu care ca face hummus-ul să fie și mai fin. După acest pas adăugați năutul în robotul de bucatărie și procesați până când devine fin (2-3 minute în funcție de cât de puternic este robotul). Dacă vi se pare prea tare compoziția puteți să adăugați puțin din lichidul salvat din conservă (sau apă dacă ați uitat să îl salvați).
- Serviți hummus-ul cu un strop de ulei de măsline și semințe de pin sau paprika.
