Așa mult îmi place falafel-ul, însă uneori mi se pare că cel de la restaurante/shaormerii e mult prea unsuros. Din cauza acestui lucru, m-am decis să îmi fac o versiune a mea, făcută la cuptor sau la Airfryer care să fie la fel de gustoasă, însă nu la fel de unsuroasă.
Ingrediente
2 conserve de năut (sau echivalentul fiert de tine)
1 ceapă tocată mare
o legătură de pătrunjel tocată mare
o legătură de coriandru tocată mare
3-4 căței de usturoi
o linguriță sare
1/4 linguriță piper negru
2 linguri făină năut
1/2 linguriță praf de copt
Mod de preparare
- Începem prin a pune toate ingredientele (în afară de făina de năut și praf de copt) într-un robot de bucătărie și a le mixa până se transformă într-o pastă omogenă. După ce s-a omogenizat transferăm într-un alt bol și adăugăm făina și praful de copt.
Lăsăm să se odihnească în frigider pentru 30min-1 oră. - Folosește-ți mâinile pentru a forma biluțe mici și așează-le pe o foaie de copt, una câte una.
- Gătește-le în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aprox 30 de minute.