Ras asfour de tofu

Ați încercat până acum ras asfour? Este un preparat specific libanez care se face cu ceapă, proteină animală și sos de rodie.

Era un preparat care mie îmi plăcea mult înainte de veganism căci este dulce acrișor și de care mi-a fost puțin dor.

Pentru că din dor ies toate rețetele veganizate la mine, am făcut un ras asfour de tofu. Cred că merge și cu seitan, însă rămâne de încercat.

Ingrediente

  • 200 g tofu

  • două cepe roșii

  • 150 ml sos de rodii

  • o lingură ulei măsline

  • sare și piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia cepe solzișori și tofu cuburi. Încingem o tigaie cu lingura de ulei și adăugăm ceapa pe care o călim bine.
  • După ce s-a călit ceapa, adăugăm tofu și călim în continuare până când se rumenește puțin.
  • Când s-a rumenit adăugăm sosul de rodii și 100 ml apă și lăsăm să fiarbă pentru câteva minute sau până când s-a îngroșat din nou sosul.
    Asezonăm cu sare și piper.