Floare de foietaj cu ciuperci

Rețeta aceasta a făcut furori de anul nou printre non-vegani. Au uitat de platourile lor cu carne și s-au înfruptat din ea până când nu a mai rămas nimic. A ieșit atât de bună, încât m-au pus să o fac la fiecare adunare de acum înainte. ❤️

Ingrediente

  • 400g ciuperci brune

  • o ceapă

  • 3 căței de usturoi

  • 4 linguri drojdie nutrițională

  • sare, piper după gust

  • 1 linguriță cimbru

  • 3 linguri ulei măsline

  • 2 foi dafin

  • 200g smântână vegetală

  • 100ml apă

  • 800g foietaj

  • 100ml lapte vegal + 1 linguriță turmetic (curcuma)

Mod de preparare

  • Pentru umplutura începem prin a tăia toate legumele. După ce le-am tăiat punem într-o tigaie mare uleiul de măsline și îl punem la încălzit, adăugăm apoi ceapa și o lăsăm la călit. După ce s-a călit adăugăm usturoiul, cimbrul și cele două foi de dafin și amestecăm bine.
    Adăugăm apoi ciupercile tăiare și punem un praf de sare. Amestecăm bine și punem un cap. Sarea ajută ciupercile să își lase lichidul și să se gătească mai repede. După ce a scăzut lichidul de la ciuperci adăugăm apa și lăsăm să se gătească.
    După ce a scăzut apa adăugăm smântâna și amestecăm până se leagă bine.
    Scoatem cele două foi de dafin și asezonăm după gust cu sare și piper.
    Lăsăm apoi umplutura la răcit.
  • Pentru a face floarea începem prin a tăia două foi rotunde din foietaj. eu folosesc o farfurie să mă ajute să îi dau formă.
    Punem prima foaie în tava de copt. Pune umplutură într-un strat generos pe toată foaia și adăugăm și cealaltă foaie.
    În mijlocul foii, punem un castron să delimităm mijlocul, iar apoi cu un cuțin începem să tăiem petale de cca 3 cm. După ce am tăiat petalele în jurul castronului, luăm fiecare petală și o răsucim cu grijă.
  • Ungem apoi floarea cu amestecul de lapte vegetal si turmeric și punem la copt în cuptorul preîncălzit la 200g pentru aproximativ 30 de minute.
    Înainte să o servim e bine să o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

1 Comment

Comments are closed.