O rețetă numai bună ca aperitiv, foarte gustoasă care sigur o să încânte musafirii.
Este o combinație mai puțin tradițională cu ciuperci, însă datorită combinației de ingrediente este foarte sățioasă și gustoasă.
Datorită combinației de ciuperci, are o textură foarte “cărnoasă”, foarte satisfăcătoare, aproape ca cea a tocatelor vegane, însă mult mai sănătoasă.
Dacă vreți și alte variații de ciuperci cu foitaj, vă recomand și această floare cu ciuperci care e absolut delicioasă.
Ingrediente
275g foietaj vegan (atât este cel mic de la frigider, dacă folosiți mai mult, ar trebui ajustată umplutura)
o ceapă mică
un praz mic
doi căței de usturoi
300g ciuperci brune
o crenguță cimbru
3 frunze de salvie
sare + piper
200g nuci
2 linguri ulei măsline
lapte vegetal + turmeric pentru uns
Optional: susan pentru presărat deasupra.
Mod de preparare
- Începem prin a tăia mărunt ceapa, usturoiul și prazul. Separat folosind un robot de bucătărie mărunțim bine ciupercile și pe punem într-un castron. Folosind acelai robot de bucătărie mărunțim nucile.
- Punem apoi o tigaie pe aragaz, la foc mediu și încingem uleiul de măsline. Punem apoi ceapa și usturoiul și călim pentru două minute. Punem apoi prazul și mai călim pentru 5 minute. După ce s-au înmuiat ceapa și prazul, punem apoi crenguța de cimbru, salvia și ciupercile și amestecăm bine. Punem un praf de sare și gătim la foc mic pentru 5-10 minute sau până când se evaporă tot lichidul din ciuperci. Punem apoi nucile și mai gătim pentru 5 minute. Asezonăm cu sare și piper și lăsăm deoparte să se răcească complet.
Dacă încercăm să facem rulourile mai repede, iar compoziția rămâne caldă, o să se topească foietajul și o să fie foarte greu de rulat. - După ce s-a răcit umplutura, începem să pregătim aluatul. Întindem foaia de foitaj și o tăiem în jumate, căci vom avea două rulouri. Împărțim umplutura în două și apoi rulăm în două rulouri lungi. Le poți coace așa, însă pentru o prezentare mai bună, recomand să le porționăm de acum.
- După ce am asezat rulourile într-o tavă în care am pus foaia de copt, le ungem cu amestec din lapte vegetal și puțin turmeric și apoi presărăm mac/susan deasupra.
- Le coacem în cuptorul preincalzit la 180grade pentru 25-30 de minute sau până când se rumenesc bine. Le lăsăm să ajungă la temperatura camerei și apoi pot fi servite.
Poftă bună!