Varză călită

Așa mult îmi place rețeta aceasta, pur și simplu aș mânca varză calită every day. Îmi place mult pentru că poti să o consumi în foarte multe combinații, motiv pentru care nu te plictisești deloooooc. O poți consuma alături de snitzel de soia, alături de mămăligă și iart de soia, alături de cârnați vegani afumați și lista continuă… știu că suntem foarte creativi în combinații 😀

Hai să vedem și cât de repede se face.

Ingrediente

  • o lingură ulei

  • o ceapă

  • un morcov

  • 1 linguriță chilli powder

  • o varză medie

  • o foaie dafin

  • o lingură pastă de ardei dulce (sau o linguriță dulce și una iute)

  • 200ml apă

  • sare după gust

Mod de preparare

  • Înceăpem prin a tăia toate ingredientele. Apoi punem o oală la încălzit alături de lingurila de ulei. Când este încâlzit, punem ceapa și o călim cu atenție să nu se ardă. După ce a devenit translucidă adăugăm morcovul, foaia de dafin, chili și pasta de ardei și amestecăm bine.
  • După ce s-au călit legumele adăugăm varza tăiată pe rând. Nu toată o dată căci ți-ar trebui o oală mult prea mare, iar varza se înmoaie și își pierde din volum. Așa ca îți recomand să o împarci vizual în patru părți, adaugi prima parte, amestezi, o lași puțin să scadă și apoi continui cu următoarea parte și tot așa.
  • După ce a și-a pierdut din volum, adăugăm cei 200ml de apă și o lăsăm la fiert pentru 20 de minute cu capacul pus. O verificăm din când în când și amestecăm să nu se prindă. Dacă a scăzut apa și nu e încă fiartă, mai adaugă puțină. Timpul de fierbere poate să depindă de cât de tare e varza pe care o folosești.
  • Eu m-am bucurat de ea alături de un snitzel de soia și pătrunjel presărat.