Rețeta aceasta de quiche este atât de bună și atâââââât de ușor de făcut că o să o faci pe repet la fiecare brunch… și nu numai 😀
Aluatul este super ușor și rapid de făcut, nu e nevoie să îl coci înainte, iar în umplutura de legume poți să pui orice îți place și ai la îndemână în frigider.
Mă știți deja, mâncarea trebuie să fie personalizabilă, iar această rețeta este fix așa.
Ingrediente pentru blat
145g făină
o jumătate lingură sare
o linguriță zahăr
55g unt vegan
4 linguri apă foarte rece
Ingrediente pentru umplututa de bază
300g silken tofu
2 linguri drojdie nutrițională
1/4 linguri turmeric
3/4 lingură sare
1 lingură amidon de porumb
1 lingură făină năut
Ingrediente umplutură legume
o ceapă
2 căței usturoi
200g ciuperci
1 lingură cimbru
sare
2 linguri ulei măsline
100g fasole verde pentru decor
Mod de preparare
- Începem prin a prepara blatul. Punem toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixăm pentru câteva secunde până când se formează o bilă. Scoatem bila din robot, o punem pe blatul de bucătărie și ajutându-ne de sucitor și puțină făină să nu se lipească, rulăm o foaie de jumătate de centimetru. Luăm foaia folosind sucitorul și o mutăm în tava de tartă. Tăiem excesul de blat și punem tava la frigider până când terminăm restul umpluturilor
- Pentru umplutura de bază punem toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixăm până când se transformă într-o pastă fină.
- Pentru a doua umplutură începem prin a încinge uleiul într-o tigaie. Punem apoi ceapa și usturoiul și o călim puțin. Adăugăm condimentele și ciupercile și călim până când scad bine.
După ce au scăzut legumele, le adăugăm peste umplutura de bază și amestecăm din nou. - Scoatem tava din frigider și adăugăm amestecul în ea și netezim bine. Folosind ceapa verde, ornăm puțin deasupra ca în imaginea de mai jos. Acest pas este opțional însă o face să arată muuult mai bine.
- Coacem la 180 grade pentru 40 de minute. O servin la temperatura camerei alături de o salată de verdețuri.
Brunch superb vă doresc!