Supă de linte

Am mâncat supă de linte roșie prima dată la Dristor Kebap 💚 Este una dintre supele mele preferate pentru că este super gustoasă, dar și sățioasă spre deosebire de alte supe.

Cu puține ingrediente și rapid de făcut, este supa ideală pentru un prânz sățios. Hai să vedem împreună cum o putem face ❤️

Ingrediente

  • 300g linte roșie

  • o ceapă

  • un morcov

  • 2 foi dafin

  • 2 linguri ulei

  • Optional: pulbere de chimen, cimbru, coriandru

  • 2l apă

  • un cub legume

Mod de preparare

  • Începem cu o seară înainte punând lintea la înmuiat pentru noapte. E important să facem asta deoarece nutrienții vor fi asimilați mai bine și reducem considerabil timpul de gătire de a doua zi.
  • A doua zi punem cele două linguri de ulei în oala de supă și călim ceapa tăiată cuburi. După ce s-a călit adăugăm morcovul taiat cuburi, cele două foi de dafin, cubul de legume, și cele două linguri pastă de ardei. Dacă alegeți să puneți și condimentele, acum este momentul.
  • Călim pentru câteva minute și apoi adăugăm lintea strecurată. Amestecăm bine și punem cei 2 litri de apă. Fierbem pentru aproximativ 20 de minute. Înainte să oprim aragazul, verificăm dacă e fiartă lintea.
  • Lăsăm să răsufle 10 minute și apoi scoatem foile de dafin. Folosim un blender de mână și îl folosim să facem supa super fină. Dacă s-a evaporat prea multă apă, atunci poți să mai adaugi puțină apă fierbinte până ajungi la consistența perfectă. Asezonează cu sare după gust.
    Poftă bună!