Tarta cu tofu, busuioc si rosii

Cu siguranta printre retetele mele preferate, super versatila si mega gustooooooasa 💚 sora mea ma roaga mereu sa ii fac, atat de buna e 💚

Plus ca se face mega usor si foarte rapid, doar din cateva ingrediente.

Ingrediente

  • foietaj proaspat vegan

  • 2 bucati tofu natur

  • un pumn busuioc

  • sare dupa gust

  • toppings: rosii, masline, ceapa rosie si putin busuioc

  • pentru uns: lapte vegetal cu putin turmeric

  • optional susan de presarat pe crusta

  • optional dar tare recomandat pt combinatia asta de gusturi: crema de otet balsamic la final.

Mod de preparare

  • Facem crema de tofu intr-un blender cu sare si busuioc, asa ca in video. In functie de cum e tofu, e posibil sa fie nevoie sa o mai ajutati cu putin lapte vegetal, la mine nu a fost nevoie.
  • Intindem foaia de foitaj si intindem crema de tofu. Asezam toppingurile frumos iar apoi indoim colturile sa inchidem tarta.
  • Ungem colturile cu laptele si presaram susanul.
  • Coacem in cuptorul preincalzit la 180g timp de 30-35minute.
  • Inainte de servire recomand sa puneti putina crema de otet balsamic.
    Pofta buna sa avem!