Shaorma vegana cu soia

Super delicioasa si fresh, numai buna pentru vara, dar perfecta pentru stomacel pentru ca are numai ingrediente bune. 💚

Pentru soia condimentata aveti nevoie:
✅100g soia texturată pe care o fierbem 20 de minute cu un cub de legume. Dacă folositi felii, dupa ce o scurgeti, trebuie sa o taiat fasii, astfel incat sa emite carnea.
✅50g iaurt de soia pentru marinada
✅Mix condimente: sare, usturoi, enibahar, piper negru, cardamon, chilly, scortisoara, cuisoare, nucsoara – cate o lingurita din fiecare si apoi amestecam bine. – acest amestec e pentru doua shaorma, asa ca puteti pastra jumatate pentru data viitoare.

Ce alte lucruri am mai pus in shaorma:
– am facut-o pe o tortilla, dar voi puteti folosi lipie clasica
– Cartofi la cuptor
– Tzatziki cu sos de soia
– Castraveti murati
– Ardei jalapenos
– Rosie
– Salata varza rosie
Dar voi puteti pune ce va place voua mai mult.

Cum procedam cu soia?
1. Dupa ce hidratam soia si o scurgem, amestecam iaurtul cu mixul de condimente si apoi punem soia pe care o lasam la marinat timp de 30 de minute.
2. După ce s-a marinat, punem o lingurita de ulei in tigaie si o gatim pana se rumeneste.

Din compozitia de soia eu am facut 3 shaorma, dar voi puteti ajusta cantitatile dupa plac.

Sa avem pofta buna!