Mega delicios si nutritiv, numai bun pentru mic dejun sau desert. Mie imi place sa il consum in varianta proteica de cand sunt la deficit caloric, insa las mai jos si cantitatile in cazul in care il vreti in varianta normala.
Pentru varianta cu proteina
Ingrediente
100g orez rotund
400ml lapte vegetal
300ml apa
30g proteină vegetală (eu am folosit cu aroma de vanilie
Pentru gem am fiert 200g de afine pana s-au inmuiat bine. Mie imi place sa nu le indulcesc pentru a avea gust dulce acrisor, insa aici puteti ajusta dupa gust.
O esentă de vanilie
Mod de preparare
- Punem la fiert orezul cu lichidul la foc mic si amestecam continuu sa nu se prindă.
- Lăsăm să fiarbă bine orezul, cand e fiert dar mai e putin lichid extra, adaugam si proteina, o să vedeti ca proteina o sa se umfle in tot lichidul extra si o sa iasa super gustos
- Dupa ce orezul e fiert si s-a ingrosat, opriti focul si adaugat esenta de vanilie. Eu am pus deasupra acest gem de afine facut pe loc, insa mergea perfect sa pun si doua cuburi de ciocolata neagra peste orezul fierbinte si ar fi iesit demential.
Pentru varianta clasica
Ingrediente
100g orez rotund
400ml lapte vegetal
100ml apa
indulcitorul preferat: eu rocomand zahar brun sau sirop de agave. Puneti dupa gust.
Pentru gem am fiert 200g de afine pana s-au inmuiat bine. Mie imi place sa nu le indulcesc pentru a avea gust dulce acrisor, insa aici puteti ajusta dupa gust.
O esentă de vanilie
Mod de preparare
- Punem la fiert orezul cu lichidul la foc mic si amestecam continuu sa nu se prindă. In acest moment punem si indulcitorul ales. amestecăm continuu pana orezul e fiert si s-a ingrosat.
- Dupa ce orezul e fiert si s-a ingrosat, opriti focul si adaugat esenta de vanilie.
- Eu am pus deasupra acest gem de afine facut pe loc, insa mergea perfect sa pun si doua cuburi de ciocolata neagra peste orezul fierbinte si ar fi iesit demential.
Las mai jos si reel din Instagram sa vedeti cat de cremos a iesit.