Sushi Vegan

Facem sushi weekendul acesta? Se face super simplu și o dată ce ai învățat tehnica, descoperi că e mult mai rapid să îl faci acasă decât să îl comanzi, mai ales când, dacă ești ca mine, nu ai niciun loc de unde să iei sushi acasă.

Cum pentru felurile vegane nu trebuie să îți faci griji pentru prospețimea peștelui, să faci sushi acasă e cu atât mai simplu.

Eu am făcut două role pentru mine, una standard cu algele in exterior și alta invers, cu avocado deasupra. Voi însă puteți să le faceți cu orice combinație de umplutură doriți. Secretul pentru sushi bun stă în orez ❤️

Ingrediente

  • 100g orez de sushi

  • 2 linguri de oțet de orez

  • 1 lingură zahăr

  • 1 linguriță sare

  • 2 foi nori (alge)

  • un castravete

  • un morcov

  • un avocado

  • un bloc de tofu ușor sărat, alternativ puțeti să luați natur și să îl gățiți.

  • sos de soia si wasabi pentru servire

Mod de preparare

  • Începem prin a prepara orezul. Punem orezul într-o strecurătoare și îl spălăm bine de amidon. Pentru cele mai bune rezultate, dacă ai timp, ar fi ideal să lași orezul să se înmoaie timp de 30 de minute în apă rece.
    După ce ați spălat orezul bine, transferați orezul într-o oală care nu lipește și puneți apă. Rația ar trebui să fie 120% apă la 100% orez.
    Gătiți la foc mare la început amestecând la 1-2 minute până când apa fierbe. Apoi dați focul la minim și acoperiți oala pentru 6-8 minute. După cele 6-8 minute, luați capacul și verificați orezul. Dacă nu se mai vede apă, ci doar orezul boabe, atunci orezul este gata. Dacă încă nu a ajuns în acest stadiu, mai lăsați puțin, însă verificați la fiecare minut să nu se ardă.
    Cât timp fierbe orezul, facem mixul de oțet de orez. Într-un bol mic punem oțetul, zahărul și sarea și amestecăm bine până când se topește.
    E foarte important să folosiți doar o lingură de lemn când transferați orezul din oală.
    Transferați orezul într-un castron, iar deasupra puneți mixul de oțet și amestecați ușor cu o lingură de lemn să absoarbă bine lichidul.
    Lăsați apoi să ajungă la temperatura camerei. Nu grăbiți punând amestecul la frigider.
  • Cât timp așteptăm să se răcească orezul, tăiem legumele și tofu în bețe subțiri.
  • Pentru a asambla rulourile:
    Puneți un castron mic cu apă și un prosop de bucătărie lângă zona de lucru deoarece mâinile se vor lipi. Așezați o foaie de nori, cu partea lucioasă în jos, pe un covor de bambus și apăsați o mână de orez și întindeți-o pe foaia de nori. Așezați umplutura aleasă la începutul foii. Nu umpleți prea mult căci va fi dificil de rulat. Folosiți covorașul de bambus pentru a întinde și rula nori. Odată rulat, folosește covorașul de bambus pentru a apăsa ușor și a modela rola de sushi. Repetați cu rulourile rămase.
    Folosește un cuțit ascuțit pentru a tăia sushi. Ștergeți cuțitul cu un prosop umed între tăieturi să fie tăietura curată.