rulouri-scortisoara-vegane

Rulouri cu scorțișoară vegane

Super pufoase și aromate, iar alături de glazură să nu mai spun ❤️❤️❤️

O rețetă foarte ușoară, numai bună de făcut în zilele friguroase pentru că o să vă încălzească casa numaidecât. Să nu mai spun de mirosul de scorțișoară și blat cald care să fie demențial.

Pentru glazură, revin chiar cu două variante care sigur o să vă placă suuuper mult 🥳

Ingrediente pentru blat

  • 350ml lapte vegetal călduț

  • 1 plic drojdie uscată

  • 1 lingură zahăr

  • 500g făină

  • 100g zahăr

  • 1/2 linguriță sare

  • 1/2 linguriță turmeric

  • 50ml lapte călduț suplimentar, doar dacă e nevoie

  • 80 ml ulei

Ingrediente pentru umplutură

  • 60g unt vegan sau margarină moale

  • 4 linguri zahăr brun

  • 2 linguri scorțișoară

Ingrediente glazură

  • varianta 1: iaurt vegan + zahăr pudră (după gust)

  • varianta 2: 60g cremă de brânză vegană, 60g unt sau margarină moale, 1/2 linguriță extract vanilie, 2 lingurițe lapte vegetal, 180g zahăr pudră

Mod de preparare

  • Începem prin a prepara maiaua. Punem laptele la încălzit, nufoarte tare, cât să suportăm căldura dacă punem degetul în lapte. După ce s-a încălzit, adăugăm zahărul și plicul de drojdie și lăsăm să se activeze drojdia (adică să se umfle).
  • Punem într-un castron toate celelalte ingrediente pentru aluat, mai puțin uleiul și amestecăm să se încorporeze bine. Adăugăm maiaua și începem să frământăm pentru 10-15 minute. Ne folosim de ulei să ne ajute să frământăm. După ce am terminat de frământat, lăsăm să crească pentru 1-2 ore.
  • Cât timp crește pregătim umplutura amestecând bine toate îngredientele și punem deoparte.
  • După ce a crescut aluatul, îl întindem bine într-o foaie pătrată și apoi întindem umplutura într-un strat subțire.
  • O rulăm sul, apoi o tăiem în 9 bucăți egale și o pune într-o tavă pătrară, cu puțin spațiu între ele.
  • Lăsăm la crescu pentru 20 de minute, ungem aluatul cu puțin lapte vegeta iar apoi coacem la 180g pentru 30-35 minute sau până când s-a copt bine.
  • Faceb glazura, amestecând toate îngredientele bine și o intindem pe aluat.
    Pentru glazura cu crema de branză, frecăm bine untul, crema și zahărul până când devine cremă, apoi adăugăm laptele si extractul.
    Poftă bună!