Vă spuneam zilele trecute că am primit provocarea de la Profi România să fac murături.
A fost o provocare într-adevăr pentru că să fac murături mai complicate nu am avut ocazia. Singura rețetă de murături pe care o fac e cea de ceapă murată. E chiar una dintre primele rețete de pe blog.
Dacă și pe voi v-a apucat pofta de pus murături, să știți că Profi a pregătit concursul perfect pentru voi.
Tot ce trebuie să faceți este să urcați o poză cu murăturile voastre în comentarii la această postare de concurs și puteți câștiga un voucher de 100 de lei.
Dar hai să ne întoarcem la murăturile noastre, căci aceasta e rețeta mamei mele și sunt tare încântată să o împart cu voi ❤️
Eu am făcut cantitate mică, iar îngredientele de mai jos sunt pentru două borcane de 2L. Dar voi puteți ajuta cantitățile să fie conform cantității dorite.
Ingrediente
o jumătate de conopidă tăiată bucățele
3 morcovi tăiați rondele
o țelină tăiat felii
2 gogoșari tăiați felii mai mari
3 flori de țelină uscată
2 linguri boabe muștar
2 linguri boabe piper
1.7L apă
400g oțet
300g zahăr
200g sare
Mod de preparare
- Începem prin a pregăti borcanele să fie curate. Am început apoi să așezăm legumele în borcane așa cum mi-a plăcut mie. Între legume am pus și floare de țelină uscată. Peste legume am adăugat și boabe muștar și piper boabe.
- După ce am terminat de umplut borcanele punem într-o cratiță apa, zahărul, oțetul, sarea și am lăsat să fiarbă 5 minute amestecând continuu să se topească zahărul.
- Am pus apoi în fiecare borcan lichidul până am acoperit toate legumele. Am închis capacele și apoi le-am acoperit cu un prosop și le-am pus deoparte să se răcească până a doua zi.
- Se poate depozita apoi într-un loc uscat și răcoros.