Știți felurile acelea de mâncare care sunt așa gustoase că îți vine să dansezi după fiecare îmbucătură?
Ei bine, combinația asta atât de bună e 😍 Super indulgentă și gustoasă, încât sigur o să vă placă la nebunie.
E genul acela de mâncare perfect de gătit atunci când aveți persoane care nu sunt vegane la cină, căci efectiv nu îți dai seama de diferență.
Ingrediente pentru pasta de tofu (umplutură)
2 bucăți de tofu natur (180g)
o legătură de pătrunjel
o legătură de mărar
sare după gust
4 linguri drojdie nutrițională
Ingrediente sos bechamel
3 linguri de ulei de măsline (cocos sau unt topit)
2 linguri făină
500ml lapte vegetal
2 linguri drojdie nutrițională
sare și piper după gust
optional: cașcaval vegan dat pe razatoare
Mod de preparare
- Începem prin a prepara clătitele. Punem prima data faina cu zaharul si sarea si apoi adaugam treptat apa minerala, amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase. La final adaugam uleiul si incorporam bine.
Le gătim pe rând într-o tigaie și apoi le punem pe toate într-o farfurie, acoperite cu un prosop. - Facem apoi umplutura. Blenduim totul la robotul de bucătărie până când se transformă într-o pastă. Textura e considerabilă mai bună dacă verdeața o puneți deja tocată în blender.
- Facem apoi sosul bechamel.
Punem uleiul într-o crăticioară și îl încălzim. Punem apoi făina și amestecăm ferm.
După ce s-a îngroșat, adăugăm ușor laptele și amestecăm continuu cu un tel la foc mediu până când se transformă într-un sos gros. Asezonăm apoi cu drojdia nutrițioanlă, sarea și piperul după gust. - Când sunt toate componentele gata, ne apucăm de montare.
Umplem clătitele cu umplutura, aveți însă grijă să porționați egal ingredientele. De exemplu la mine în tavă au intrat in total 8 clătite, patru jos și patru sus, motiv pentru care am impărțit umplutura în 8 părți egale. - Punem apoi sosul bechamel să acopere egal clătitele și opțional puteți adăuga cașcaval vegan deasupra.
- Dăm apoi la cuptorul preîncălzit la 180grade pentru 45 minute, sau până se rumenește bine.