papanasi-de-post-vegani

Papanași vegani (de post)

Cu această rețetă dăm startul seriei VEGMAS 2021 🥳🥳🥳

Este singura rețetă non-crăciunistică însă îmi era tare poftă de papanași și cum azi e 1 decembrie mi-am permis să fac această excepție.

După cum se poate vedea în poze, eu am făcut mini-papanași, însă voi puteți să îi faceți mari și grăsani așa cum e tradiția 🌸

Au la bază cremă de tofu în loc de tradiționala brânză și în rest doar ingrediente pe care le aveți în cămară.

De ornat, i-am ornat cu iaurt vegan și dulceață de afine căci aceasta este preferata mea, însă vă provoc să fiți rebeli și să puneți tot ce vă place ❤️

Acum hai să facem împreună papanași vegani 👀

Ingrediente

  • 400g făină

  • 140g tofu dat la blender alături de puțin lapte vegetal până când s-a făcut o pastă

  • 250ml lapte vegetal

  • 2 linguri oțet

  • 100g zahăr

  • un praf de copt

  • un praf de sare.

  • ulei pentru prajit

  • pentru servire: iaurt vegan și dulceața preferată.

Mod de preparare

  • Începem prin a pune oțetul în laptele vegetal. Îl lăsăm apoi deoparte pentru min 10 minute să se îngroașe. Zic eu că așa facem lapte bătut vegan, numai bun pentru prăjituri. Între timp puteți face pasta de tofu punând la blender tofu alături de puțin lapte vegetal pus puțin câte puțin astfel încât să se transforme într-o pastă. Dacă se întâmplă să vă scape mai mult lapte, puteți apoi adăuga puțin mai multă făină în compoziție.
  • Într-un bol încăpător punem făina alături de praful de copt și sare și amestecăm bine. Punem apoi zahărul, crema de tofu și laptele vegan bătut. Amestecăm bine până când se transformă într-o bilă de aluat. Știti cum e cu aluatul, uneori, în funcție de umiditatea din cameră, e posibil să fie nevoie să mai puneți puțin lichid/făină.
  • După ce se transformă într-o bilă moale, presărăm blatul generos cu făină și intindem într-o foaie, ca în poza de mai jos (în poză puteți vedea și care e textura aluatului). Luăm apoi două forme și tăiem papanașii în forma lor tradițională:
  • Punem apoi tigaia cu ulei la încins pe foc mediu. Pentru a ieși perfecți acești panpanași trebuie prăjiți în baie de ulei. Recomand să fie minim 2cm de ulei in tigaia pe care o folosiți pentru a putea să îi prăjiți corespunzător. Îi puteți face și la cuptor, însă nu vor mai avea aceeași textură.
    Prăjim pe rând papanașii pe fiecare parte și apoi îi scoatem pe un servețel de hârtie să absoarbă excesul de ulei.
  • După ce i-am terminat pe toți îi servim cu iaurt și dulceața preferată.