salam-biscuiti-vegan

Salam de biscuiți vegan

Această rețetă produce cel mai ciocolatos și decadent salam de biscuiți pe care l-ai mâncat vreodată. Nu exagerez!

Când l-am tăiat și l-am așezat pentru poze și am gustat prima îmbucătură efectiv am fost șocată de cât de bun poate fi 👀

Ciocolata adăugată sirop îl face să fie super cremos, iar cafeaua intensifică aroma de ciocolată și efectiv îl duce la cu totul alt nivel. Poate suna ciudat, însă aveți încredere în mine și nu omiteți cafeaua. Nu o să se simtă deloc în gustul final, însă o să producă cel mai ciocolatos salam de biscuiți pe care l-ați mâncat. Pinky promise 🌸

Haideți să îl facem împreună ❤️

Ingrediente

  • 450g biscuiți (eu am folosit Petite beurre)

  • 250ml lapte vegetal

  • 125g unt vegan

  • 50g ciocolată amăruie

  • 60g zahăr brun

  • 50g stafide

  • 50g mix citrice confiate (eu am folosit mixul care se găsește acum la Lidl)

  • 2 linguri cacao

  • un shot expresso sau 2 lingurițe cafea instant dizolvate in 100ml apă

  • 1 linguriță esență vanilie

  • Opțional pentru decor: 100g ciocolată topită și fistic mărunțit

Mod de preparare

  • Începem prin a mărunți cu mâna biscuiții. E foarte important să faceți asta cu mâna și nu cu blenderul pentru că vrem să avem bucăți de biscuiți neregulate. Dacă mărunțiti cu blender-ul nu o să mai aveți aceeași textură tradițională de salam de biscuiți.
  • Facem apoi sosul de ciocolată. Punem într-o crăticioară laptele, zahărul, untul și cele două linguri de cacao. Punem pe foc mediu și lăsăm să se topească untul în timp ce amestecăm constant. După ce s-a topit, adăugăm ciocolata și cafeaua și mai ținem 2-3 minute până dă în foc și s-a topic ciocolata și acum avem un sos omogen. Luăm apoi de pe foc și punem esența de vanilie.
  • Peste bolul în care avem biscuiții mărunțiți adăugăm stafidele și citricele confiate și apoi turnăm cu sosul. Amestecăm totul până când sosul acoperă toți biscuiții.
  • Luăm compoziție de salam și o punem pe o folie de plastic, apoi folosind folia de plastic formăm salamul, împachetăm bine și dăm la frigider pentru min 2 ore, preferabil peste noapte.
  • Poate fi servit așa, fără decor. Însă dacă vreți să îl faceți puțin mai fancy, puteți să îl decorați cu ciocolată topită și să presărați deasupra fistic, nuci tocate sau nucă de cocos.
salam-biscuiti-vegan
salam-biscuiti-vegan