Gustul copilăriei într-o singură poză <3 Asta ne gătea mama când eram copii de fiecare dată când era zi de post și cred că a fost și una dintre primele rețete pe care le-am gătit. Mai târziu am plecat de acasă, am ajuns la București și am început să o mănânc gătite în tot felul de combinații cu afumatură și parcă i-am uitat gustul acela de cartof bun și atât.
Ingrediente
1 kg cartofi
o ceapă medie
2 linguri ulei măsline
o legătură de pătrunjel
o frunză dafin
un morcov
o caserolă baby spanac
2 linguri pastă de rosii
o lingură pastă de ardei iute
pentru topping: orice iaurt vegetal iți place mai mult
Mod de preparare
- Mie-mi place să încep prin a toca toate legumele (mai puțin spanacul). Să le pun un boluri separate, pentru a fi mai ușor de urmărit pașii și a acorda atenția completă oalei de pe foc.
- După tăiere, punem cratița pe foc și încingem uleiul. Imediat ce s-a încălzit, adăugăm ceapa și morcovul la călit.
- După ce s-au călit, se adaugă cuburile de cartofi și se adaugă apă fierbinte cât să acopere ușor cartofii. Adăugăm frunza de dafin și codițele de la pătrungel și lăsăm să fiarbă.
- În mod normal, ar trebui să fiarbă cartofii în aproximativ 20-23 minute. După 15 minute însă, este bine să înțepați ușor cartofii pentru că pot fierbe diferit în funcție de soi.
- Când sunt aproape fierți adăugați pasta de rosii și ardei și amestecați bine. Mai lăsași 2-3 minute și apoi adăugați spanacul. Va părea foarte mult în comparație cu toată cantitatea de cartofi, însă se va micșora instant și vor rămâne doar câteva firișoare între cartofi.
- Asezonați cu sare și piperi după gustul vostru. Opriți focul și adăugați restul de frunze de pătrunjel tocate.