Am descoperit târziu mâncarea de mazăre, dar după ce am gustat pentru prima dată, m-am îndrăgostit instant. Am gustat prima dată în cămin, atunci când am gustat din pachetului unei colege. Cum la mine în Vâlcea nu e o mâncare comună (nu-mi dau seama de ce) am făcut multe experimente până când mi-a ieșit așa cum îmi place mie.
Ingrediente
400g mazăre (o pungă congelată)
1 ceapă
1 morcov mediu
1 cartof mediu
o conservă de rosii tocate în suc propriu
o foaie de dafin
sare și piper după gust
1/2 legătură pătrunjel
2 linguri ulei măsline
Mod de preparare
- Așa cum v-am obisnuit, tăiem toate legumele de la început, să ne fie mai usor la final. Ceapă și morcovul cuburi mărunte, iar cartoful să fie ca la tocăniță.
- Punem oala pe foc, adăugăm uleiul și călim ceapa până devine translucidă. Apoi adăugăm morcovul, cartoful, mazărea și foaia de dafin.
- Adăugăm două căni de apă și lăsăm să fiarbă pentru 15-20 de minute. După 15 minute încearcp bobul de mazăre să vezi dacă s-a înmuiat. Dacă da, atunci adăugăm conserva de roșii și lăspm să scadă până când e potrivită consistența.
- Când suntem mulțumiti, oprim focul și adăugăm pătrunjelul. O lăsăm să se odihnească 10 minute înainte să o servim.