mancare-mazare

Mâncare de mazăre

Am descoperit târziu mâncarea de mazăre, dar după ce am gustat pentru prima dată, m-am îndrăgostit instant. Am gustat prima dată în cămin, atunci când am gustat din pachetului unei colege. Cum la mine în Vâlcea nu e o mâncare comună (nu-mi dau seama de ce) am făcut multe experimente până când mi-a ieșit așa cum îmi place mie.

Ingrediente

  • 400g mazăre (o pungă congelată)

  • 1 ceapă

  • 1 morcov mediu

  • 1 cartof mediu

  • o conservă de rosii tocate în suc propriu

  • o foaie de dafin

  • sare și piper după gust

  • 1/2 legătură pătrunjel

  • 2 linguri ulei măsline

Mod de preparare

  • Așa cum v-am obisnuit, tăiem toate legumele de la început, să ne fie mai usor la final. Ceapă și morcovul cuburi mărunte, iar cartoful să fie ca la tocăniță.
  • Punem oala pe foc, adăugăm uleiul și călim ceapa până devine translucidă. Apoi adăugăm morcovul, cartoful, mazărea și foaia de dafin.
  • Adăugăm două căni de apă și lăsăm să fiarbă pentru 15-20 de minute. După 15 minute încearcp bobul de mazăre să vezi dacă s-a înmuiat. Dacă da, atunci adăugăm conserva de roșii și lăspm să scadă până când e potrivită consistența.
  • Când suntem mulțumiti, oprim focul și adăugăm pătrunjelul. O lăsăm să se odihnească 10 minute înainte să o servim.