Kofta vegan

Așa îmi plac aromele orientale, și acum că sunt vegană, restaurantele libaneze sunt în continuare în top 5 bucătorii preferate de către mine. Îmi plac pentru că sunt super gustoase și există foarte multe versiuni vegane natural, pentru că așa au fost gândite de la început.

Astăzi o să vă arăt o rețetă super rapidă de kofta (adică un frigărui cu carne tocată) care cred că o să vă placă mult.

Ingrediente

  • tocată vegană proaspătă (recomand Verdino)

  • o ceapă mică

  • 2 căței de usturoi + o mână de pătrunțel (sau o lingură de pesto de leurdă)

  • o jumătate de cană de pesmet

  • sare și piper

  • 1/2 linguriță piper cayenne

  • 1/2 linguriță sumac

  • 1/2 linguriță nucșoară

  • 1/2 linguriță paprika

  • 1/2 linguriță all spice (condiment la raftul de preparate internaționale)

Mod de preparare

  • Punem într-un blender ceapa și usturoiul + pătrunjel (sau pesto-ul) să se măruțească bine.
  • Adăugăm restul de condimente, pesmetul și tocata și amestecăm bine cu blenderul să se transforme într-o pastă.
  • Împărțim compoziția în 4 și formăm sub formă de frigăruie lungă ca în poza de mai jos.
  • Lăsăm la frigider pentru 30 de minute să se întărească puțin și apoi gptim pe grătar sau pe o tigaie tip grill până rumenim bine pe fiecare pare.
  • Pentru servire merge de minune alături de hummus, sos tahini și salată.