Așa îmi plac aromele orientale, și acum că sunt vegană, restaurantele libaneze sunt în continuare în top 5 bucătorii preferate de către mine. Îmi plac pentru că sunt super gustoase și există foarte multe versiuni vegane natural, pentru că așa au fost gândite de la început.
Astăzi o să vă arăt o rețetă super rapidă de kofta (adică un frigărui cu carne tocată) care cred că o să vă placă mult.
Ingrediente
tocată vegană proaspătă (recomand Verdino)
o ceapă mică
2 căței de usturoi + o mână de pătrunțel (sau o lingură de pesto de leurdă)
o jumătate de cană de pesmet
sare și piper
1/2 linguriță piper cayenne
1/2 linguriță sumac
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță paprika
1/2 linguriță all spice (condiment la raftul de preparate internaționale)
Mod de preparare
- Punem într-un blender ceapa și usturoiul + pătrunjel (sau pesto-ul) să se măruțească bine.
- Adăugăm restul de condimente, pesmetul și tocata și amestecăm bine cu blenderul să se transforme într-o pastă.
- Împărțim compoziția în 4 și formăm sub formă de frigăruie lungă ca în poza de mai jos.
- Lăsăm la frigider pentru 30 de minute să se întărească puțin și apoi gptim pe grătar sau pe o tigaie tip grill până rumenim bine pe fiecare pare.
- Pentru servire merge de minune alături de hummus, sos tahini și salată.