Summer is calling, right? Pentru mine vara are gust de Grecia pentru că acolo mi-am făcut concediile în ultimele veri. Iar preparatul pe care îl reproduc de fiecare dată când îmi e dor de vacanță este tzatziki.
Este și vedeta tuturor grătarelor vegane, pentru că merge super bine pe cartofii copți, alături de o salată fresh.
Ingrediente
un iaurt mare de soya fără zahăr
2 castraveți mici
o jumătate de legătură de mărar
2 căței de usturoi
ulei de măsline
sare după gust
Mod de preparare
- Eu am început prin a pune iaurtul la strecurat într-un tifon gros pentru câteva ore. Așa îl transform într-o versiune de iaurt grecesc (să fie puțin mai gros). Tu poți sări peste acest pas dacă te grăbești. Gustul rămâne la fel de bun
- Dăm pe răzătoarea mare castravetele și folosind mâinile încercăm să eliminăm cât mai mult lichid din castraveți. Tăiem mărarul mărunt și dăm pe răzătoarea super mică cei doi căței de usturoi.
- Amestecăm toate ingredientele și asezonăm cu sare după gust. Preserăm puțin ulei de măsline pentru decor.
