Pentru că nu sunt vegană de foarte mult timp, încă mă mai gândesc la anumite feluri de mâncare de care vă spun sincer că îmi e dor. Descopăr însă pas cu pas că nu există rețetă pe care să nu o poți veganiza. Unele nu ies din prima, altele da (așa cum e rețeta de față), însă garantat vei scoate ceva care te va surprinde plăcut.
Pentru cei care nu sunt familiarizați, tradițional cartofii bunica sunt cartofi prăjiți cu omletă și brânză. Sună yummy, right? Well, rețeta asta cred că ar păcăli un non-vegan dacă nu i-ai spune ce mănâncă!
Eu când am făcut rețeta aceasta, cel mai mult mi-a plăcut folosind cartofi copți, însă tu poți folosi cartofi prăjiți standard.
Ingrediente
3 cartofi
o tofleta clasică – rețeta aici.
50g cașcaval vegan
o linguriță sare
o linguriță usturoi granulat
1 lingură ulei
Mod de preparare
- Curățăm cartofii, îi tăiem bețișoare groase ca pentru cartofi prăjiți și îi punem în tavă pe o foaie de copt. Punem deasupra lor sare, usturoi și ulei și frecăm bine să acoperim fiecare cartof. Îi punem apoi la cuptorul încălzit pentru 180grade pentru aproximativ 30 de minute, sau până când sunt moi. Timpul de coacere poate varia în funcție de mărime sau puterea cuptorului tău.
- În ultimele 10 minute pregătim tofleta folosind rețeta aceasta.
- Când sunt gata cartofii, îi punem într-o tigaie mai mare, adăugăm peste tofleta și cașcavalul dat pe răzătoare. Amestecăm bine până se topește cascavalul și leagă toată compoziția.
- Mie-mi place cu puțin Spicy mayo și alături de o salată 💚
Poftă mare!