Waffles cu banane și ovăz

O rețetă super ușor de făcut pentru micul dejun din weekend, îndulcite natural cu banană și fără gluten.

O să bucure multe suflete pretențioase, sunt convinsă.

Puteți chiar să faceți o tură de waffles mai mare și apoi să le congelați să le aveți pentru micul dejun din timpul săptămânii.

Bananele sunt super importante în această rețetă și e important să fie foarte coapte. În acest mod devin moi și foarte dulci și nu o să fie nevoie de îndulcitor extra.

Ingrediente

  • 180g ovăz instant (sau ovăz normal pe care îl dați la blender să se transforme în făină)

  • 2 banane mari, foarte coapte

  • 1 linguriță scorțișoară

  • 300ml lapte vegetal

  • 1/2 linguriță praf de copt

  • toppings: fructe, sirop și/sau iaurt de soia

Mod de preparare

  • Cel mai ușor este să puneți toate ingredientele într-un blender, să amestecați totul bine până când se transformă într-un aluat omogen. Dacă nu aveți un blender, puteți să faceți și fără.
    Pasați bananele cu o furculiță, puneți apoi restul de ingrediente și amestecați până când se transformă într-un aluat omogen.
  • Încălziți aparatul de vafe, folosim un spray cu ulei sau un șervețel cu ulei să ungem aparatul. Imediat ce s-a încălzit, punem aluat aparat și îl încălzim. Cantitatea de aluat și timpul de gătire depind mult de aparatul pe care îl folosiți.
    Repetați procesul până când terminați tot aluatul.
  • Serviți apoi cu fructe, sirop sau iaurt ❤️