O rețetă super ușor de făcut pentru micul dejun din weekend, îndulcite natural cu banană și fără gluten.
O să bucure multe suflete pretențioase, sunt convinsă.
Puteți chiar să faceți o tură de waffles mai mare și apoi să le congelați să le aveți pentru micul dejun din timpul săptămânii.
Bananele sunt super importante în această rețetă și e important să fie foarte coapte. În acest mod devin moi și foarte dulci și nu o să fie nevoie de îndulcitor extra.
![](https://bevegan.ro/wp-content/uploads/2022/02/IMG_4620-768x1024.jpg)
Ingrediente
180g ovăz instant (sau ovăz normal pe care îl dați la blender să se transforme în făină)
2 banane mari, foarte coapte
1 linguriță scorțișoară
300ml lapte vegetal
1/2 linguriță praf de copt
toppings: fructe, sirop și/sau iaurt de soia
![](https://bevegan.ro/wp-content/uploads/2022/02/IMG_4616-2-768x1024.jpg)
Mod de preparare
- Cel mai ușor este să puneți toate ingredientele într-un blender, să amestecați totul bine până când se transformă într-un aluat omogen. Dacă nu aveți un blender, puteți să faceți și fără.
Pasați bananele cu o furculiță, puneți apoi restul de ingrediente și amestecați până când se transformă într-un aluat omogen. - Încălziți aparatul de vafe, folosim un spray cu ulei sau un șervețel cu ulei să ungem aparatul. Imediat ce s-a încălzit, punem aluat aparat și îl încălzim. Cantitatea de aluat și timpul de gătire depind mult de aparatul pe care îl folosiți.
Repetați procesul până când terminați tot aluatul. - Serviți apoi cu fructe, sirop sau iaurt ❤️
![](https://bevegan.ro/wp-content/uploads/2022/02/IMG_4607-768x1024.jpg)