O rețetă super simplă care o să vă placă super mult. E mega aromată și simplă de făcut.
Aș îndrăzni să spun că seamănă super mult și cu rețeta originală, însă vă las pe voi să îmi spuneți dacă e așa sau nu. ❤️
În loc de branza feta puteți folosi feta vegană sau mai bine (după părerea mea) tofu sărat.
O să vedeți în reel-ul de pe IG-ul meu că eu am folosit apă să călesc legumele și am folosit un spray pentru vinete. Fac asta să reduc conținutul de grăsime din rețetele mele deoarece îmi place să iau grăsimea din alte alimente (cum ar fi avocado). Dacă voi vreți să folosiți ulei, puteți să înlocuiți fără grijă.
Ingrediente
o vânătă tăiată cuburi
250g suc de roșii ( sau o conservă de roșii tăiate cuburi)
3 căței de usturoi pisați
o ceapă tăiată mărunt
o linguriță fulgi chili
o linguriță busuioc uscat (sau un pumn de busuioc proaspăt)
150g tofu sărat
sare și piper după gust
opțional 2 lingurițe de ulei.
Mod de preparare
- Începem prin a tăia vinetele cuburi, le dăm cu sare și apoi cu foarte puțin ulei și le dăm la cuptor să se coacă. Ar trebui sa dureze 25-30 de minute. Opțional puteți să le prăjiți dacă vreți, așa se face tradițional.
- În acest timp, puteți pregăti sosul. Călim în apă (sau ulei) ceapa și usturoiul. După ce s-au înmuiat, punem sosul de roșii și condimentele și fierbem pentru 10-15 minute. Dacă scade, mai adăugați apă. E important să fiarbă aproximativ 10-15 minute să se îmbine aromele cum trebuie.
- Când cele două componente sunt gata, punem sosul de roșii într-o tavă, apoi vinetele și apoi tofu mărunțit deasupra. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25 de minute.
Presărați apoi pătrunjel proaspăt și serviți cu pâine prăjită.
Poftă bună!