Budinca de chia este printre rețetele mele preferate de mic dejun de preparat în avans. Sau poate chiar desert, căci merge perfect.
Este super ușor de făcut și extraordinar de gustoasă. Să nu mai spun că semințele de chia sunt super bune pentru noi.
Cantitatea de semințe de chia folosită într-o rețetă conține aproximativ:
11g fibre
4g proteină
9g grăsimi sănătoase
5g de omega 3
18% din doza recomandată de magneziu
27% din doza zilnică recomandată de fosfor.
Conțin de asemenea zinc, potasiu și vitaminele B1, B2 și B3.
Hai să trecem rapid la cele trei rețete.
Scurtă mențiune: Eu mai jos am pus timpul minim de îngroșare pentru fiecare, însă textura optimă pentru mine este dacă le faceți cu o seară înainte pentru micul dejun.
1. Blueberry chia pudding (Budincă de chia cu afine)
Ingrediente
25g semințe chia
100g afine congelate
250g lapte vegetal
60g iaurt soia
optional puteți îndulci cu o linguriță se sirop de agave.
Mod de preparare
- Într-un blender punem afinele congelate alături de laptele vegetal și mixăm până când se transformă într-o pastă. Punem apoi afinele și îndulcitorul și amestecăm. Lăsăm apoi să se întărească pentru min 30min sau peste noapte.
- La servire puteți pune iaurt deasupra sau servi simplu.
2. PB&J Chia Pudding (Budincă de chia cu unt de arahide și gem)
Ingrediente
250g lapte vegetal
30g seminte chia
10g unt de arahide
65g dulceață (eu am folosit de afine)
60g iaurt soia
opțional: pentru îndulcire puteți folosi sirop de agave
Mod de preparare
- Intr-un bol punem laptele și semintele de chia, alături de îndulcitor, dacă puneți. Amestecați bine și lăsați deoparte pentru 30 de minute să se întărească.
- După ce s-au intărit punem jumătate din compoziție într-un borcan sau pahar, punem jumătate de gem, apoi restul de budincă, iaurt și iar gem.
3. Coffee Chia pudding (Budincă de chia cu cafea)
Ingrediente
30g semințe chia
250g lapte vegetal
10g cicoare sau cafea instant
60g iaurt soia
opțional sirop de agave pentru îndulcire
cacao de presărat
Mod de preparare
- într-un bol punem laptele, chia, cicioarea și îndulcitorul, amestecăm bine și lăsăm să se îngroașe pentru min 30 de minute.
- În vasul de servire, punem iaurtul peste budincă și apoi preserăm cacao.