3 rețete budincă de chia

Budinca de chia este printre rețetele mele preferate de mic dejun de preparat în avans. Sau poate chiar desert, căci merge perfect.

Este super ușor de făcut și extraordinar de gustoasă. Să nu mai spun că semințele de chia sunt super bune pentru noi.

Cantitatea de semințe de chia folosită într-o rețetă conține aproximativ:

11g fibre

4g proteină

9g grăsimi sănătoase

5g de omega 3

18% din doza recomandată de magneziu

27% din doza zilnică recomandată de fosfor.

Conțin de asemenea zinc, potasiu și vitaminele B1, B2 și B3.

Hai să trecem rapid la cele trei rețete.

Scurtă mențiune: Eu mai jos am pus timpul minim de îngroșare pentru fiecare, însă textura optimă pentru mine este dacă le faceți cu o seară înainte pentru micul dejun.

1. Blueberry chia pudding (Budincă de chia cu afine)

Ingrediente

  • 25g semințe chia

  • 100g afine congelate

  • 250g lapte vegetal

  • 60g iaurt soia

  • optional puteți îndulci cu o linguriță se sirop de agave.

Mod de preparare

  • Într-un blender punem afinele congelate alături de laptele vegetal și mixăm până când se transformă într-o pastă. Punem apoi afinele și îndulcitorul și amestecăm. Lăsăm apoi să se întărească pentru min 30min sau peste noapte.
  • La servire puteți pune iaurt deasupra sau servi simplu.

2. PB&J Chia Pudding (Budincă de chia cu unt de arahide și gem)

Ingrediente

  • 250g lapte vegetal

  • 30g seminte chia

  • 10g unt de arahide

  • 65g dulceață (eu am folosit de afine)

  • 60g iaurt soia

  • opțional: pentru îndulcire puteți folosi sirop de agave

Mod de preparare

  • Intr-un bol punem laptele și semintele de chia, alături de îndulcitor, dacă puneți. Amestecați bine și lăsați deoparte pentru 30 de minute să se întărească.
  • După ce s-au intărit punem jumătate din compoziție într-un borcan sau pahar, punem jumătate de gem, apoi restul de budincă, iaurt și iar gem.

3. Coffee Chia pudding (Budincă de chia cu cafea)

Ingrediente

  • 30g semințe chia

  • 250g lapte vegetal

  • 10g cicoare sau cafea instant

  • 60g iaurt soia

  • opțional sirop de agave pentru îndulcire

  • cacao de presărat

Mod de preparare

  • într-un bol punem laptele, chia, cicioarea și îndulcitorul, amestecăm bine și lăsăm să se îngroașe pentru min 30 de minute.
  • În vasul de servire, punem iaurtul peste budincă și apoi preserăm cacao.