friptura-vegana-cu-linte-ciuperci-nuca

Vegan Roast cu linte, ciuperci și nucă

Acest vegan roast, fripturică vegană drob vegan sau cum vreți să îi ziceți are un gust absolut demențial, iar alături de sosul pe care vi-l propun o să fie vedeta mesei, cu siguranță.

Are la bază doar ingrediente simple, disponibile sigur în bucătăria fiecărui vegan, iar toată combinația este foarte aromată și “cărnoasă” aș putea spune.

Cred sincer că o să vă placă mult. Colegii mei de birou care nu sunt vegani au fost absolut înnebuniți când le-am dus să guste.

Ingrediente

  • o cană linte roșie înmuiată în apă peste noapte

  • o ceapă mare tocată mărunt

  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt

  • 1kg ciuperci brune tocate mărunt

  • o cană de nuci tocată mărunt

  • 1 lingură de pastă de tomate

  • 1 linguriță de cimbru uscat

  • 1/2 lingurițe rozmarin uscat

  • 2 foi de dafin

  • o jumătate de cană de făină de năut

  • sare și piper după gust.

  • 2-3 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

  • Într-o oală mare punem la încins uleiul. Punem apoi ceapa și usturoiul la călit, iar apoi punem lintea roșie la gătit în oală peste ceapă și usturoi. Adăugăm toate condimentele uscate și pasta de roșii și amestecăm bine.
  • Punem apoi 2 căni de apă și lăsăm la fiert pentru 5 minute. Punei apoi toate ciupercile și un praf de sare și amestecăm bine. De la ciuperci o să se lasă multă apă în oală, însă e important să o gătim până când se evaporă toată apa. Ar trebui să dureze aproximativ 5-10 minute. Adăugăm apoi nucile tocate și amestecăm bine. Gustați să vedeți dacă mai e nevoie de sare și piper și ajustați după gustul vostru.
  • Opriți apoi focul, adăugați făina de năut și amestecați bine să se încorporeze. Punem apoi tot amestecul într-o tavă foarte bine unsă cu ulei sau cu folie de copt și folosind o lingură nivel totul bine.
  • Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 de minute.

Ingrediente pentru sos

  • un cub de legume topit în 250ml apă

  • 4 linguri de sos de soia

  • 1 lingură de făină

  • o linguriță pastă de tomate

  • 25g unt vegan

Mod de preparare de preparare sos

  • Într-o crăticioară topim untul vegan și adăugăm lingura de făină. Amestecăm bine folosind un tel și apoi adăugăm pasta de tomate.
  • În timp ce amestecăm continuu cu telul, punem puțin câte puțin din supa de legume făcută din cub. Ar trebui să se transforme într-un sos grosuț, numai bun pentru friptură.
  • După ce s-a îngroșat, putem adăuga sosul de soia și amestecăm bine. Gustați acum și dacă îl vreți mai sărat puteți să mai puneți puțin sos de soia. Adițional dacă îl vreți puțin picant puteți pune și o linguriță de fulgi de chili sau sos iute.