banana-bread-vegan

Vegan banana bread (chec cu banane vegan)

Rețeta aceasta este de mult timp așteptată pe blog și sper să fie cel puțin pe măsura așteptărilor 🌸

Este decadentă, super moist și să nu mai spun că are ingrediente super bune pentru voi ❤️

Dacă și voi sunteți ca mine și țineți banane congelate în frigider, iată că a venit rețeta perfectă pentru acestea. Să nu mai spun că e făcută cu făină de ovăz, ceea ce o face să fie gluten-free, așa cum mulți dintre voi căutați.

Eu folosesc cel mai des ovăzul de la myprotein.ro care este atent selecționat să fie gluten free. Spun asta pentru că deși ovăzul natural este gluten free, se întâmplă foarte des să existe contaminare cu gluten în timpul producției. Așa că dacă aveți intoleranță la gluten, știti deja că trebuie să alegeți altfel lucrurile. Opțiunile de ovăz de la myprotein.ro sunt super accesibile ca preț, mai ales că folosind codul BEVEGAN aveți un min de 38% reducere la toată comanda.

Ingrediente

  • 3 banane medii super coapte

  • 55g ulei cocos

  • 45g zahar de cocos

  • 55g sirop de arțar

  • 2 “ouă” din in (2 linguri de semințe de in măcinate amestecate cu 4 linguri de apă, puse deoparte pt 15 minute – o să se facă gel)

  • 125ml lapte vegetal

  • 1 lingură esență vanilie

  • 90g ovăz

  • 200g făină de ovăz

  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

  • 1 linguriță si jumatate praf de cop

  • 2 lingurițe scorțișoară

  • 75g ciocolată neagră tăiată bucăți

  • un pumn de nuci mărunțite

  • toppinguri opționale: 25g ciocolată neagră tăiată bucăți + nuci mărunțite.

Mod de preparare

  • Începem prin a încălzi cuptorul la 180grade.
  • Punem bananele decojite într-un bol mare și le pisăm cu un tel până când se transformă într-o pastă uniformă. Adăugăm apoi uleiul, zahărul, siropul de arțar, “ouale” de in, laptele și vanilia. Amestecăm bine până când se încorporează totul.
  • Adăugăm apoi făina de ovăz, ovăz-ul, bicarbonatul, praful de cop și scorțișoara. Încorporăm totul cu o spatulă și apoi adăugăm ciocolata și nucile mărunțite și le încorporăm.
  • Punem tot amestecul într-o tavă de chec în care am așezat deja foaie de copt. Folosind spatula nivelăm compoziția și apoi punem toppingurile.
  • Coacem pentru 65 minute la 180g. După coacere lăsăm să se răcească pentru cel puțin o oră.
    Din acest chec ar trebui să iasă aproximativ 12-14 felii.