Tort de morcovi vegan

Vin către voi cu un desert super yummy, numai bun de pus pe masa de Paște. Va surprinde toate gusturilor și nici nu vă veți da seama că este vegan, vă promit. 💚

Blatul este unul super ușor de făcut, iar crema este super mega delicioasă.

Crema este făcută cu Simply V ceea ce o face să fie foarte fină și delicioasă. Textura densă a cremei cu migdale Simply V leagă foarte bine compoziția și completează gustul întreg al tortului. La final, combinația de arome dă viață unui tort foarte echilibrat și aromat. Fix ce trebuie la un tort de morcovi.

Cantitățile de mai jos sunt pentru un tort de 18cm, însă dacă tava voastră de tort este mai mare, recomand să dublați cantitățile (și evident timpul de coacere – aici e important să faceți testul cu scobitoarea).

Ingrediente pentru blat

  • 200g morcov dat pe răzătoare

  • 200g piure de mere (eu am folosit unul neîndulcit, dacă al vostru e îndulcit, reduceți cantitatea de zahăr)

  • 50g ulei

  • 2 linguri de oțet

  • 2 linguri extract de vanilie

  • 180g făină

  • o linguriță scorțișoară

  • un praf de sare

  • un pliculeț de praf de copt + 1/2 linguriță bicarbonat

  • 50g zahăr brun

  • opțional, dar tare recomandat: 50g stafide + 50g nuci tocate

Ingrediente

  • o cutie de cremă cu migdale Simply V

  • 100g unt vegan

  • 325 zahăr pudră extra fin

Mod de preparare

  • Începem prin a prepara blatul. Punem într-un bol morcovii, piureul de mere, uleiul si otetul și lăsăm să stea 10 minute. După ce a stat, punem restul ingredientelor din blat și amestecăm bine până se combină.
  • Eu le-am copt în două forme de tort de 18cm, însă voi putem să coaceți totul în aceeași tavă. Dacă le coaceți separat e gata în 20 de minute la 180g. Dacă o să coaceți într-o singură tavă, ar trebui să dureze 35-40 minute. Înainte să coaceți, faceți testul scobitorii.
    Lăsăm să se răcească complet.
  • Ne apucăm apoi de cremă. Punem crema cu migdale Simply V alături de unt și mixăm 2 minute. Punem apoi zahărul și mixăm 5-10 minute până când se transformă într-o cremă super fină.

    Opțional puteți pune și o linguriță extract de vanilie, însă mie în combinația aceasta îmi place simplă, căci blatul e super aromat.
  • Ne apucăm apoi de ornat: punem prima felie de blat, apoi jumatate din cremă. Punem a doua felie de blat și apoi restul de cremă.

    Decorăm după bunul plac ❤️.