Drob vegan

De când am pus poza la stories, nu e zi fără să nu îmi scrie cineva când revin cu rețeta. Și pe bună dreptate, căci e așa buuuuuun, că nu-ți vine să crezi că e vegan.

Ca să imite cât de mult se poate drobul standard, eu am pus în mijloc o tofleta, însă dacă noi nu vreți să faceți asta, vă spun că e mega bun și fără 💚

Ingrediente

  • 2 linguri ulei măsline

  • 1kg ciuperci brune tocate mărunt la cuțit

  • 3 legături ceapă verde

  • 2 legături de leurdă (sau o legătură usturoi verde)

  • 100g făină năut + 200ml apă

  • sare și piper după gust

  • o lingură de cimbru

  • o tofleta după această rețetă

Mod de preparare

  • Punem uleiul la încins într-o tigaie mare. Punem apoi ciupercile tocate mărunt în tigaie, alături de sare, piper și cimbru și amestecăm bine. Gătim totul pentru 15-20 de minute sau până când se evaporă tot lichidul de la ciuperci.
    Notă importantă: e important pentru textură să fie ciupercile tăiate cuburi la cuțit. Dacă le dați la robotul de bucătărie o să iasă prea fine și o să se piardă din textură.
  • După ce au scăzut ciupercile, adăugăm ceapa și leurda tocată mărunt. Amestecăm bine și apoi oprim focul.
    Separat într-un bol, amestecăm făina de năut alături de apa până când iese ca un aluat de clătite. Punem amestecul peste ciuperci și amestecăm bine.
  • Într-o tavă cu foaie de copt punem jumătate din compoziție și facem o adâncitură. În adâncitură punem tofleta, iar apoi punem restul de compoziție.
  • Coacem în cuptorul preîncâlzit la 180g pentru 45 de minute. E foarte important ca înainte de tăiere să fie lăsat să se răcească de tot. Altfel e posibil să rămână moale și să nu puteți tăia feliile cum trebuie.