De când am pus poza la stories, nu e zi fără să nu îmi scrie cineva când revin cu rețeta. Și pe bună dreptate, căci e așa buuuuuun, că nu-ți vine să crezi că e vegan.
Ca să imite cât de mult se poate drobul standard, eu am pus în mijloc o tofleta, însă dacă noi nu vreți să faceți asta, vă spun că e mega bun și fără 💚
Ingrediente
2 linguri ulei măsline
1kg ciuperci brune tocate mărunt la cuțit
3 legături ceapă verde
2 legături de leurdă (sau o legătură usturoi verde)
100g făină năut + 200ml apă
sare și piper după gust
o lingură de cimbru
Mod de preparare
- Punem uleiul la încins într-o tigaie mare. Punem apoi ciupercile tocate mărunt în tigaie, alături de sare, piper și cimbru și amestecăm bine. Gătim totul pentru 15-20 de minute sau până când se evaporă tot lichidul de la ciuperci.
Notă importantă: e important pentru textură să fie ciupercile tăiate cuburi la cuțit. Dacă le dați la robotul de bucătărie o să iasă prea fine și o să se piardă din textură. - După ce au scăzut ciupercile, adăugăm ceapa și leurda tocată mărunt. Amestecăm bine și apoi oprim focul.
Separat într-un bol, amestecăm făina de năut alături de apa până când iese ca un aluat de clătite. Punem amestecul peste ciuperci și amestecăm bine. - Într-o tavă cu foaie de copt punem jumătate din compoziție și facem o adâncitură. În adâncitură punem tofleta, iar apoi punem restul de compoziție.
- Coacem în cuptorul preîncâlzit la 180g pentru 45 de minute. E foarte important ca înainte de tăiere să fie lăsat să se răcească de tot. Altfel e posibil să rămână moale și să nu puteți tăia feliile cum trebuie.