Când am luat decizia să devin vegană, m-am speriat puțin de deserturi. Credeam că o să fie super greu să scot ceva gustos. Nu puteam să mă înșel mai rău! Să faci un desert vegan este super ușor pentru că nu trebuie să mai bați ouă sau alte proceduri ce-ți mâncau timp.
Ingrediente pentru pandispan
o cană de apă minerală
1/2 cup ulei floarea soarelui
1 cup zahăr brun
2.5 cup făină albă
1 praf de copt
1 esență vanilie
coaja de la o lămâie și o portocală
1/2 linguriță turmeric (să-i dea culoare frumoasă)
Ingrediente pentru cremă
o cutie mascarpone vegan Meggle
2 cup frișcă lichidă vegană Meggle
pentru topping: migdale tăiate, zmeură proaspără
Mod de preparare
- Amestecăm într-un bol apa minerală, uleiul și zaharul brun, esența de vanilie, coaja de la lămâie și portocală și amestecăm bine.
- Adăugăm apoi peste restul ingredientelor și amestecăm bine până se formează un aluat omogen.
- Îl coacem la 180 de grade pentru aproximatic 20-30 de minute. Este important să în punem într-o tavă întinsă să facem direct stratul. Poți să pui compoziția și într-o formă de tort și apoi să o tai pe jumătate pentru a face straturile. Acest lucru însă e posibil să schimbe timpul de coacere. Recomand să testezi folosind o scobitoare. Dacă iese curată, atunci e copt și îl poți scoate.
- Cât se răcește aluatul putem face siropul și crema. Pentru sirop luăm fructele congelate, le punem într-o crăticioară cu o jumătate de cană de apă și le lăsăm să clocotească. După ce clocotesc, atunci stingem focul și lăsăm să se răcească.
- Pentru cremă punem mascarpone într-un bol de mixel și îl mixăm puțin să se înmoaie. După ce s-a înmuiat punem frisca și mixăm bine până se întărește. Atât de ușor ❤️ O lăsăm la frigider până când blatul și siropul se răcesc.
- Când s-a răcit blatul, il tăiem pentru forma în care o să punem tiramisu-ul. Începem straturile punând prima bucată de pandispan, îl însiropăm bine cu fructele decongelate. E bine să lași și fructele între straturi, așa o să fie o textură în plus care să te suprindă. Siropul nu e dulce intenționat, să taie din dulceața cremei.
Punem apoi un strat de cremă, continuăm cu al doilea strat de pandispat, sirop și iar cremă.
Deasupra am ornat cu zmeură proaspără și fulgi de migdale, însă puteți orna cu ce vreți voi, chiar și cu fructe congelate.
Mie mi-a mai ramas cremă și colțuri așa că am făcut și câteva versiuni la pahar care au ieșit suuuuuper cute.