Thai curry cu pleurotus

Am incercat prima dată mange-tout când experimentam veganismul alături de cei de la Life Box. A fost dragoste la prima îmbucătură ❤️ Și de atunci tot alerg prin supermarketuri să găsesc și să-mi gătesc și eu 🌸

Prima rețetă pe care am vrut să o fac este acest thai curry absolut delicios și ușor. E super diferit de curry-ul indian pentru că sosul e mai ușor.

Mențiune: pasta de curry folosită influențează cel mai mult gustul. Recomand să încercați cu jumătatea recomandată mai jos, iar dacă nu e suficient de puternic gustul, atunci suplimentați. Diferența e dată de faptul că sunt foarte multe feluri de paste, fiecare cu intensitatea lor.

Ingrediente

  • 1 ceapă tăiată fâșii

  • 1 morcov tăiat bastonașe

  • 200g ciurperci pleurotus tăiate fâșii

  • 2 degete de ghimbiri curățate și date la răzătoare

  • 4 căței usturoi

  • 2 lingurițe lemongras mărunțit

  • 4 lingurițe pastă curry

  • o cutie lapte de cocos

  • 250 g mange-tout

  • 2 linguri ulei măsline

Mod de preparare

  • Începem prin a încinge uleiul de măsline și călim puțin ceapa. Adăugăm apoi ghimbirul, usturiul, lemongrasul și pasta de curry și călim un minut.
  • Adăugăm apoi morcovul și pleurotus și călim 5 minute.
  • După ce s-au călit legumele, adăugăm laptele de cocos și fierbem pentru alte 5 minute. După cele 5 minute, punem mange-tout și lăsăm la fiert pentru alte 5 minute.
  • După aceste minute gustăm legumele. Mie-mi place să le las puțin al dende (puțin crocante). Asezonăm cu sare și piper și putem opri focul dacă legumele sunt pe gustul nostru.
  • Servim cu orez basmati și putem presăra puțin coriandru pentru servire.