Am incercat prima dată mange-tout când experimentam veganismul alături de cei de la Life Box. A fost dragoste la prima îmbucătură ❤️ Și de atunci tot alerg prin supermarketuri să găsesc și să-mi gătesc și eu 🌸
Prima rețetă pe care am vrut să o fac este acest thai curry absolut delicios și ușor. E super diferit de curry-ul indian pentru că sosul e mai ușor.
Mențiune: pasta de curry folosită influențează cel mai mult gustul. Recomand să încercați cu jumătatea recomandată mai jos, iar dacă nu e suficient de puternic gustul, atunci suplimentați. Diferența e dată de faptul că sunt foarte multe feluri de paste, fiecare cu intensitatea lor.
Ingrediente
1 ceapă tăiată fâșii
1 morcov tăiat bastonașe
200g ciurperci pleurotus tăiate fâșii
2 degete de ghimbiri curățate și date la răzătoare
4 căței usturoi
2 lingurițe lemongras mărunțit
4 lingurițe pastă curry
o cutie lapte de cocos
250 g mange-tout
2 linguri ulei măsline
Mod de preparare
- Începem prin a încinge uleiul de măsline și călim puțin ceapa. Adăugăm apoi ghimbirul, usturiul, lemongrasul și pasta de curry și călim un minut.
- Adăugăm apoi morcovul și pleurotus și călim 5 minute.
- După ce s-au călit legumele, adăugăm laptele de cocos și fierbem pentru alte 5 minute. După cele 5 minute, punem mange-tout și lăsăm la fiert pentru alte 5 minute.
- După aceste minute gustăm legumele. Mie-mi place să le las puțin al dende (puțin crocante). Asezonăm cu sare și piper și putem opri focul dacă legumele sunt pe gustul nostru.
- Servim cu orez basmati și putem presăra puțin coriandru pentru servire.