Supă de găluști

Supa de găluști este clar în topul supelor mele preferate. Îmi place că este super gustoasă, dar și sățioasă și clar nu ai nevoie de pâine alături. Cred că îmi mai place și pentru că e supa pe care mama o făcea cel mai des când eram copil și are gust de copilărie.

Și se face așa ușoooooor… hai să vedem cum 😀

Ingrediente

  • 2 morcovi mici

  • 2 cepe mici

  • 1/2 legătură pătrunjel

  • 2 linguri ulei

  • 2 foi dafin

  • 2 linguri bulion/sos de roșii

  • 1 cub legume

  • 1.5 litri apă

  • 2 linguri făină

  • 4 linguri griș

  • 1/2 linguriță curcuma

  • sare după gust

Mod de preparare

  • Începem prin a pune uleiul într-o oală de ciorbă. În uleiul încălzit sotăm puțin ceapa și morcovii. După ce s-au înmuiat puțin, adăugăm foile de dafin, codițele de pătrunjel, cubul de legume și amestecăm bine. Imediat ce am terminat de amestecam punem toată apa și lăsăm la fiert.
  • Legumele ar trebui să se înmoaie și aproximativ 20 de minute, însă dupa primele 15 minute e bine să le încercăm să ne asigurăm că nu au fiert prea mult.
  • Pentru găluște punem într-un castron puțin pătrunjel (mie așa îmi place, însă e opțional pentru voi), făina, grișul și puțină sare. Adăugăm apoi puțină apă călduță până când devine o pastă puțin tare (care rămâne în lingură). Imediat după ce am făcut pasta e bine să le punem la fiert în apă, dacă le lăsăm mai mult ies tari la fiert. Le punem în oală folosind o linguriță pe care o punem prima data în lichidul fierbinte și apoi formăm câte o gălușcă și o punem în supă. Repetăm procesul până când am terminat toată compoziția.
    Găluștele sunt fierte în aproximativ 5 minute, dar o să îți dai seama de asta pentru că se ridică la suprafață.
  • După ce au fiert găluștele, punem sare după gust și oprim focul. După ce am oprit focul putem să punem frunzele de pătrunjel tocate mărunt.
    Poftă bună!