Am gustat pentru prima dată această supă la un restaurant, variantă non-vegană și pur și simplu m-am îndrăgostit. Am plecar pornită acasă să o reproduc <3 Mă mândesc cu faptul că a ieșit cel puțin la fel de bună. Foarte simplă, si super gustoasă. Este supa mea preferată în acest moment. Sper să vă bucure și pe voi la fel de mult:D
Ingrediente
3 ardei grași rosii
4 rosii Roma (sau două roșii mai mari)
2 cepe
200 ml smântână vegetală
2 linguri ulei măsline
sare și piper după gust
Mod de preparare
- Taie legumele bucăți mari (în patru), stropește-le cu uleiul de măsline și adaugă un strop de sare. Întinde-le într-o tavă și pune-le în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 minute sau până se rumenesc puțin.
- Transferă-le într-o oală și pune apă cât să acoperi legumele. Dacă vrei o supă cremă super super fină, poți să scoți pielea de pe roșii și ardei. Pe mine nu mă deranjează de fel, fac asta doar când am super mult timp la dispoziție. Dă drumul la foc sub oală și lasă-le să fiarbă pentru încă 5-10 minute.
- După cele 10 minute, oprește focul și lasă 5 minute să răsufle. Folosind blenderul de mână, pasează legumele bine bine, până ajunge la consistența dorită. Dacă iese prea groasă pentru gustul tău, poți să o mai dregi cu puțină apă fierbinte. Mie-mi place puțin mai groasă, căci e mai cremoasă.
- După ce ai terminat cu blenderul, adăugă smântâna și asezonează după gust cu sare și piper. Pentru că e fierbinte, nu mai e nevoie să o pui iar pe foc. Dacă o pui însă, este posibil să se taie smântâna (în funcție de felul pe care îl folosești), deci ai grijă.
- Mie-mi place să o mânânc alături de o lingură de iaurt de soya, crutoane de casă și câteva semințe.
Poftă bună!