Micul meu dejun preferat în zilele de iarnă. Îmi place că e cald, satisfăcător și poți să schimbi toppingurile pentru o diversitate cât mai mare. Folosind combinația potrivită, sunt convinsă că poate fi pe placul oricui, chiar și celui mai pretențios.
Ingrediente
1/2 cană ovăz
1 cană apă combinată cu lapte vegetal (mie-mi place 50-50, dar puteți ajusta după gustul vostru)
iaurt vegan pentru topping
selectie de fructe preferate
granola/seminte
Mod de preparare
- Mod de preparare la cuptorul cu microunde: Punem ovăzul și mixul de apă și lapte într-un bol acoperit și îl punem pentru 2 minute la temperatură mare. Consistența ar trebui să fie perfectă.
- Mod de preparare pe aragaz: Pune lichidul într-o cratiță, adu-l până la punctul de fierbere și adaugă ovăzul. Dă focul mai încet și gătește până la îngroșare. Ar trebui să dureze maxim 5 minute.
- După ce ai gătit ovăzul este timpul pentru toppinguri. pe lângă iaurtul și fructele preferate, poți adăuga și puțin sirop de agave să fie mai dulce. Mie-mi place așa puțin acrișor.