‘Somon’ din tofu cu sparanghel, cartofi fondanți și sos olandez vegan.
O rețetă super gustoasă pentru vegani, pentru cei care țin post, pentru flexitarieni sau… pur și simplu pentru oricine ❤️ La următoarea cină cu prieteni clar o să le fac această combinație pentru că sunt convinsă că o să le placă la nebunie.
Pentru cine nu este familiar cu termenul flexitarian, acesta descrie persoanele care au o alimentație hrănitoare, majoritar bazată pe plante și au un stil de viață activ.
Produsele @inedit sunt o alegere excelentă pentru a începe să experimentați o alimentație pe bază de plante deoarece sunt super gustoase și versatile în bucătărie.
De exemplu acest ‘somon’ din tofu are la bază tofu natur @inedit și este inspirat de rețeta Adelinei-Mihaela Rotariu de fishless fingers.
Toate cantitățile de mai jos sunt pentru 2 porții:
Ingrediente
- Pentru somon din tofu
Un bloc de tofu natur Inedit
O foaie de alge nori (cele pentru sushi)
Condimente: o linguriță turmeric, o linguriță piper alb, o linguriță oregano, o linguriță usturoi uscat, o linguriță boia dulce, o linguriță ulei de susan, o lingură sos poke (opțional), o lingură apă să se combine toate condimentele. Dacă folosiți tofu nesărat, trebui să adăugați și o lingură sos de soia.
Puțin ulei pentru prăjit
- Pentru sos olandez
200ml lapte de soia
200ml ulei vegetal
O linguriță de muștare
Puțin turmeric
O lingură oțet
Sare și piper
- Pentru cartofi fondanți
2 cartofi mari tăiați pe jumătate
O lingură de ulei
Un cub de legume
200ml apă
- Pentru sparanghel
Câteva bucăți de sparanghel
puțin ulei pentru sotat
Sare și piper
Mod de preparare
- 1.Scoatem tofu din cutie și folosindu-ne de un șervețel scurgem apa din el. Apoi îl tăiem în două și pe o singură parte îl tăiem ușor cu un cuțit în romb, așa cum vedeți în reel de aici.(link to reel)
- Amestecăm toate condimentele să facem o pastă și apoi acoperim toate bucățile de tofu cu amestecul de condimente. Lăsăm la marinat timp de 30 de minute.
- În tot acest timp ne ocupă de cartofi și sosul olandez. Curățăm cartofii și îi tăiem în jumătate cu ambele fețe drepte. Apoi într-o tigaie încinsă punem puțin ulei și prăjim bine pe ambele părți. Cât timp se prăjesc cartofii, încălzim apa și punem cubul de legume să se topească în apa fierbinte. După ce s-au prăjit cartofii pe ambele părți, punem supa peste ei și lăsăm să mai fiarbă pentru 10-15 minute. După acest timp, verificăm cartofii și dacă sunt fierți, scurgem lichidul rămas și apoi mai prăjim puțin să devine crocant pe ambele părți.
- Pentru sosul olandez, punem laptele de soia într-un vas pentru blender și punem toate ingredientele mai puțin uleiul. Folosind un blender de mână, combinăm bine toate ingredientele. Apoi puțin câteva puțin adăugăm uleiul până devine foarte cremos, ca de consistența smântânii lichide.
- După ce ați terminat acești pași, tofu s-a terminat de marinat, așa că punem două bucăți de alge taiate de mărimea bucăților de tofu pe partea care nu e tăiată. Apăsăm bine cu mâinile să se lipească.
- Încălzim puțin ulei într-o tigaie și începem să prăjim tofu prima dată pe partea cu algele, apoi întoarcem și gătim și pe cealaltă parte.
- Pentru sparanghel, luăm fiecare bucată și o rupem la mijloc. Sparanghelul se rupe natural acolo unde e numai bun de mâncat. Luăm doar părțile cu muguri și pe sotăm ușor în ulei încins și apoi asezonăm cu sare și piper. Bucățile de sparanghel rămase eu le congelez și le folosesc ulterior să fac supă cremă de sparanghel.
- Montăm ca în poze și ce bucurăm de răsfăt.