Nu știu dacă v-am mai spus, însă eu sunt înnebunită după sendvișturi. În toate formele și cu toate umpluturile. Atât de înnebunită încât sunt situații în care aș alege lejer un sendviș vs. o prăjitură ) ciudat, right?
Unul dintre sendvișurile preferate, înainte să devin vegană, a fost Banh mi. De ce preferat? Pentru că vine într-o chiflă crocantă dar moale în același timp și efectiv este o explozie de arome.
Cum mi s-a făcut o poftă de nestăpânit, m-am pus și mi-am făcut unul vegan, pe bază de tofu. ȘI NU REGRET DELOC!
Haideți să vedem care sunt ingredientele:
· Un pachet de tofu natur
· O lingură de ulei de susan
· 2 linguri de unt de arahide
· Zeama de la o lămâie
· Un cățel de usturoi mărunțit
· 3 linguri de sos de soia
Pentru salată de legume ușor murată:
· 2 morcovi tăiați bețișoare,
· 2 castraveți tăiați bețișoare
· câteva ridichii tăiate bețișoare,
· un jalapeno proaspăt tăiat felii subțiri
· 200 ml oțet
· 200ml apă
· 2 linguri de zahăr
· 2 linguri de sare
Și opțional:
· Puțin coriandru proaspăt, dacă vă place, dacă nu, puteți fără
· Câteva alune prăjite tăiate cuburi
Cum procedăm?
1. Amestecăm toate ingredientele pentru marinada de tofu și apoi punem tofu taiat felii în marinadă. Ar trebui să stea în marinadă cel puțin 30 de minute la frigider. În funcție de cât de tare este untul de arahide pe care îl folosiți, e posibil să fie nevoie să adăugați puțină apă să fie mai lichid (ca un sos).
2. În acest timp, puneți oțetul, apa, zahărul si sarea într-o crăticioară și fierbeți. După ce a ajuns la punctul de fierbere, puneți lichidul fierbinte peste legume și lăsați deoparte să se răcească.
3. După ce s-a marinat toful, luăm bucățile de tofu și le prăjim pe fiecare parte într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei.
4. Marinada de tofu rămasă, eu am pus-o într-o crăticioară cu puțină apă și apoi am fiert-o până s-a transformat într-un sos.
5. Apoi am montat sendvisul ca în reel și efectiv a fost demențial.