Salata orientală e una dintre salatele mele preferate. Este însă atât de consistentă încât nu o consider doar salată, ci fel principal. Cel puțin așa e la mine acasă. Uneori însă simt nevoia să iau o pauză de la versiunea cu maioneză și murături și să fac o versiune puțin mai ușoară, ca pentru zilele călduroase.
Ingrediente
o legătură ceapă verde
un castravete mare
4 ridichii
100g măsline verzi
650g cartofi
150g iaurt soya (recomand Take it veggie de la Kaufland)
Mod de preparare
- Începem prin a fierbe cartofii în coajă. Îi spălăm bine de pământ și ăi fierbem pentru 25-30 minute. Îi încercăm cu un cuțit, iar când intră cuțitul ușor înseamnă că sunt fierți. Scurgem apa și îi lăsăm la răcit.
- După ce s-au răcit îi decojim și îi tăiem cuburi. Peste cartofi adăuăm restul de ingrediente tocate mărunt, iaurtul, sare și piper după gust și amestecăm bine.
- E si mai gustoasă dacă o lași 2-3 ore la frigider înainte de servire. Mie-mi place să o pun pe un pat de salată 💚