Salată fresh de cartofi

Salata orientală e una dintre salatele mele preferate. Este însă atât de consistentă încât nu o consider doar salată, ci fel principal. Cel puțin așa e la mine acasă. Uneori însă simt nevoia să iau o pauză de la versiunea cu maioneză și murături și să fac o versiune puțin mai ușoară, ca pentru zilele călduroase.

Ingrediente

  • o legătură ceapă verde

  • un castravete mare

  • 4 ridichii

  • 100g măsline verzi

  • 650g cartofi

  • 150g iaurt soya (recomand Take it veggie de la Kaufland)

Mod de preparare

  • Începem prin a fierbe cartofii în coajă. Îi spălăm bine de pământ și ăi fierbem pentru 25-30 minute. Îi încercăm cu un cuțit, iar când intră cuțitul ușor înseamnă că sunt fierți. Scurgem apa și îi lăsăm la răcit.
  • După ce s-au răcit îi decojim și îi tăiem cuburi. Peste cartofi adăuăm restul de ingrediente tocate mărunt, iaurtul, sare și piper după gust și amestecăm bine.
  • E si mai gustoasă dacă o lași 2-3 ore la frigider înainte de servire. Mie-mi place să o pun pe un pat de salată 💚