Rețeta aceasta este super yummy și o să îți surprindă prietenii dacă o gătești la următoarea revedere. E super ușor de făcut și menită să impresioneze, atât din punct de vedere aspect, dar și gust. E super hrănitoare și satisfăcătoare, iar dacă nu le spui că nu conține carne, zău că nu o să se prindă nimeni 😀 Promit!
Ingrediente
1 kg cartofi
2 cepe
1 morcov mare
4 căței de usturoi
100g soia granule
4 linguri ulei
un cub legume
1 lingură pastă de ardei
2 foi dafin
200g mazăre congelată
100g bulion + 400g conservă roșii tocate
2 linguri unt vegan
1/2 cană lapte vegetal
2 linguri drojdie nutrițională
sare și piper
Mod de preparare
- Începem prin a înmuia soia in apă pentru 20 de minute conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce s-a înmuiat o punem la scurs pentru încă 10 minute.
- Punem într-op tigaie uleiul și punem ceapa la călit. Când a devenit translucidă punem usturoiul, morcovul, foile de dafin și pasta de ardei. Amestecăm bine și lăsăm puțin la călit până se înmoaie.
- Adăugăm apoi soia scursă și amestecăm bine. După ce am amesteca adăugăm bulionul, roșiile de la conservă și o jumătate de conservă de apă. Lăsăm pe foc pentru 10 minute sau până când se reduce și devine un sos plăcut. Nu e nevoie să fierbem până când se înmoaie de tot morcovii deoarece va sta și la cuptor.
- Ne apucăm să facem piureul. Scurgem cartofii, adăugăm untul, laptele vegetal și pisăm bine până când devine piure bun. Asezonăm cu sare și cu drojdia nutrițională. Opțional: mie îmi place din când în când să pun pătrunjel în piure, îmi place cum se vede după coacere 😀
- Când cele două ingrediente sunt gata, ne apucăm de asamblat. Luăm o tavă de cuptor și punem amestecul de soia cu sos de rosii și acoperim în strat uniform cu piureul. După ce ai întins într-un strat uniform, poți să folosești o furculiță să faci un model pe piure.
- Punem la cuptorul preîncălzit la 200 grade și coacem pentru 35 minute.
Eu o servesc cu lipii integrale și iaurt soia Take it Veggie.