gingerbread-granola

Gingerbread granola

O combinație de granola care sigur o să vă dea peste cap și o să vă aromeze toate diminețile, de azi și până la Crăciun.

Să nu mai spun că este cadoul perfect, homemade. Eu am făcut porție dublă, le-am pus în borcănele mai mici, le-am decorat cu o fundiță și s-au tranformat în cadoul perfect.

Haideți să vedem împreună cum se poate face ❤️

Ingrediente

  • 310g ovăz

  • o cană de nuci mărunțite

  • 1 linguriță sare

  • un plic condimente turtă dulce (eu am folosit mixul de la lidl)

  • 90g ulei cocos

  • 75g sirop de arțar/agave

  • 60g unt de migdale

  • 1 linguriță extract vanilie

  • o jumătate de cană de merișoare

  • o jumătate de cană de fulgi de cocos

Mod de preparare

  • Începem prin seta cuptorul să se încălzească la 160g.
  • Apoi într-un bol încăpător punem nucile și ovăzul.
  • Separat punem uleiul de cocos, untul de arahide și siropul într-o crăticioară pe foc mediu și amestecăm continuu până când se combină totul. După ce s-a omogenizat amestecul, luăm de pe foc și adăugăm sarea, mixul de condimente de turtă dulce și extractul de vanilie.
  • Punem apoi amestecul lichid peste ovăz și amestecăm bine să acopere uniform amestecul uscat.
    Punem apoi amestecul de granola într-o tavă de cuptor cu o foaie de copt pe ea și întindem uniform. Coacem apoi pentru 30-40 de minute până când se rumenește ușor. E foarte important însă ca la fiecare 15 minute să amestecați compoziția cu o paletă pentru a se rumeni uniform.
  • După ce s-a gătit, adăugăm fulgii de cocos și merișoarele și amestecăm bine. E important să le punem la final, căci altfel se vor arde și toată compoziția va ieși amară.
    Lăsăm apoi să se răcească și transferăm totul în borcane care se închid ermetic.
    Mie îmi place cel mai mult să îl servesc alături de iaurt de soia și fructe proaspete ❤️