rulouri-vegane-sarate

Rulouri sărate cu salam și cașcaval vegan

Aceasta este o reinterpretare a rulourilor cu scorțișoară care a ieșit absolut demențială, fără îndoială. Aluatul de pâine este super pufos, este aromată cu usturoi copt, iar cașcavalul vegan care se topește o duce la un alt nivel ❤️

Eu când am făcut-o pentru prima dată, am mâncat-o jumătate caldă :)) nu a mai apucat poză.

Haideți să vedem ce ușor se face.

Ingrediente

  • 100g unt

  • 2 căpățâni de usturoi

  • 4 linguri de ulei măsline

  • 500g făină albă

  • 1 lingură zahăr

  • un strop de sare

  • 100ml măsline

  • 1 plic drojdie uscată

  • un strop de sare

  • Optional: 25 grame unt topit să ungem rulourile după coacere

  • 150g cascaval vegan felii

  • 100g salam feliat vegan

Mod de preparare

  • Începem prin a pune usturoiul la copt. Tăiem capul celor două căpățâni de usturoi, le așezăm pe o folie de staniol, adăugăm deasupra cele patru linguri de ulei de măsline, le acoperim complet cu staniolul și apoi dăm la cuptor pentru min 30 de minute la 180g sau până se înmoaie bine.
  • Între timp pregătim aluatul. Începem prin a pune în apa călduță lingura de sare, pliculețul de drojdie și lingura de zahăr și lăsăm deoparte pentru 5-10 minute sau până când începe să facă bule. Ce înseamnă apă călduță? Să fie mai caldă decât temperatura camerei, dar nu atât de caldă încât să te ardă dacă pui degetul în ea.
  • Separat într-un bol amestecăm făina, sarea și uleiul. Este important sa amestecăm sarea în făină să nu atingă direct drojdia. Sunt unele rețete care spun să adaugi sarea după ce ai amestecat lichidele, însă mie nu mi se pare ca e o diferență și e mai ușor să frămânți în versiunea aceasta.
    După ce a făcut spume lichidul, punem compoziția peste cea uscată și începem să amestecăm bine. După ce se formează o bilă, mutăm compoziția pe blat și începem să o frământăm. Aici e bine să fii atent, este nevoie de puțină făină pe blat ca să nu se lipească, dar nu prea multă, să nu devină foarte tare. Pe măsură ce frămânți, aluatul ar trebui să devină din ce în ce mai elastic și mai puțin lipicios. În 10-15 minute maxim ar trebui să fie gata. După ce am terminat de frământat, ungem un bol mare cu ulei, punem aluatul sub formă de bilă în bol, acoperim și îl lăsăm într-un colț călduț pentru 30-45 minute sau până când își dublează forma.
  • După ce s-a copt usturoiul, facem amestecul de unt aromat. într-un bol în care avem untul la temperatura camerei, punem mijlocul usturoiului copt și apoi amestecăm bine să încorporăm usturoiul moale ca într-o pastă.
  • Pentru montare procedăm în felul următor:
    Întindem aluatul într-o foaie lungă. ungem toată suprafața aluatului cu untul aromat, iar apoi pe jumătate din aluat așezăm cașcavalul și apoi salamul și rulăm la fel ca la rulourile cu scorțișoară.
    Tăiem în bucăți, le așezăm în tavă și le lăsăm să crească la temperatura camerei pentru minim 30 de minute. După ce au crescut rulourile, le dăm la copt în cuptorul preîncălzit pentru 30-45 minute sau până când sunt gata.
  • Opțional după coacere puteți unge aluatul fierbinte cu unt topit, acest pas o să dea un luciu deosebit rulourile.