rulada

Ruladă vegană pădurea neagră

Ruladele sunt printre preferatele mele și cum îmi plac atât de mult nu aveam cum să nu veganizez una. Combinația mea preferată de obicei este ciocolata + frișcă + fructe 😍 pe care încep să o reproduc în cât mai multe forme și tipuri de prăjituri căci știu sigur că va fi delicioasă.

Rulada aceasta nu este în niciun caz mai complicată decât o prăjitură normală, însă gustul și aspectul este unul extraordinar.

Ingrediente blat

  • 185g făină albă

  • 40g amidon porumb

  • 2 linguri cacao

  • 100g zahăr pudră + mai mult pentru pudrat

  • 2 lingurițe praf de copt

  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

  • 1 linguriță oțet

  • un praf de sare

  • 1 linguriță esență vanilie

  • 180ml lapte vegetal

  • 80ml aquaphaba (lichidul din conserva de năut) sau 60ml lapte suplimentar

  • 50ml unt vegan sau ulei

Ingrediente pentru cremă

  • 400ml frișcă vegană

  • compot cireșe

  • opțioonal pentru ornare: cireșe din compot sau ciocolată neagră

Mod de preparare Blat

  • Porniți cuptorul la 180 grade și puneți o foaie de copt într-o tavă
  • Într-un bol, amestecați oțetul cu laptele vegetal și puneți-l deoparte pentru 5 minute pentru a crea lapte bătut vegan.
  • Adăugați untul topit, vanilia și aquaphaba în laptele bătut vegan și amestecați până se combină bine.
  • Combinați făina, amidonul, cacao, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și cerneți peste amestecul lichid. Amestecați cu atenție până când se omogenizează, dar încercați să nu amestecați prea mult căci nu o să crească cum trebuie.
  • Punem aluatul în tavă și întindem uniform cu o spatulă. Batem tava de blat să scoatem orice bule și apoi coacem pentru aproximativ 20 de minute sau până când aluatul este ferm, dat tot pufos.
  • Scoateți-l din cuptor și lăsați să se odihnească pentru 3 minute. În acest timp presărați o cantitate generoasă de zahăr pudră peste un prosop de bucătărie. Așezați blatul peste prosopul presărat, presărați peste blat un strat nou de zahăr și apooi începând de la un capăt începeți să îl rulați cu grijă, folosind prosopul. Îl lăsăm să se răcească în prosop, la temperatura camerei.

Mod de preparare Cremă și asamblare

  • Scurgeți cireșele din comport și asigurați-vă că nu aveți sâmburi. Apoi bateți frișca lichidă până când se întărește.
  • Cu grijă, desfacem rola de aluat din prosop. Apoi intindeți un strat subțire de frișcă pe blat și apoi un strat de cireșe, lăsând un spațiu de un cm pe margini (o să se umple în timp ce îl rulăm din nou). După ce am pus stratul, începem să rulăm aluatul din nou, o să fie destul de ușor deoarece o să vrea să revină la forma în care s-a răcit.
  • Intindem restul de friscă deasupra ruladei și apoi putem decora cu cireșe rămase sau cu ciocolată rasă.
  • Enjoy 🌸